Educatori, învățători și profesori sărbătoriți de ”Ziua Educației” la Uricani

Home Educație Educatori, învățători și profesori sărbătoriți de ”Ziua Educației” la Uricani
Educatori, învățători și profesori sărbătoriți de ”Ziua Educației” la Uricani

Pentru că Educația reprezintă una dintre cele mai importante activități și în comunitatea locală din orașul Uricani, Ziua Educației a fost sărbătorită așa cum se cuvine de către administrația locală din această localitate, edilii invitând cadrele didactice de la toate unitățile de învățământ din oraș la o petrecere organizată în cinstea lor.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, apreciază că ”Ziua Educației”, dublată de ”Ziua Profesorului” este una dintre cele mai frumoase sărbători, deoarece în viaţa fiecăruia dintre noi au existat sau există profesori şi mentori datorită cărora ne-am realizat visele. ”La mulţi ani tuturor celor care dăruiesc cea mai mare parte a timpului lor, pentru munca imensă şi răbdarea pe care o depun în educaţia copiilor noștri. Astazi de “ Ziua Internaţională a Educaţiei “ vă dorim tuturor bucurii, sănătate, succes, optimism şi nu în ultimul rând, elevi motivaţi !”, transmite Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Ziua mondială a profesorului a fost desemnată de UNESCO cu scopul de a marca semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor. Recomandarea din 1966 împreună cu Recomandare privind învățământul superior (1977) formează principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice. Tocmai din acest motiv, pe data de 5 octombrie sărbătorim atât ziua mondială a educației, cât și ziua profesorului.

Profesorii sunt indispensabili dintr-un învățământ de calitate motiv pentru care, Organizația Națiunilor Unite insistă ca toți profesorii care sunt recrutați să fie remunerați pe măsură și să beneficieze de formare profesională, tocmai pentru a fi motivați de resursele educaționale și financiare. Iar toate aceste argumente sunt însușite și susținute și de comunitatea locală din orașul Uricani.