Elevi din Spania, Italia și Turcia, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara

Home Administrație Elevi din Spania, Italia și Turcia, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara
Elevi din Spania, Italia și Turcia, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara

Un număr de 30 de elevi străini, împreună cu profesorii lor însoțitori sunt în aceste zile oaspeții Școlii Gimnaziale din comuna hunedoreană Vălișoara, împreună cu care derulează un proiect educațional.

Delegația elevilor și profesorilor a fost primită astăzi la sediul CJH, de către vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Daniel Andronache. Reprezentantul CJ Hunedoara le-a vorbit oaspeților despre importanța județului Hunedoara în istoria națională, despre vestigiile de peste 2000 de ani care se găsesc aici, despre mineritul aurifer și despre locurile frumoase și obiectivele istorice care se pot vizita. ”Șederea dumneavostră aici este prea scurtă ca să le cuprindeți și vizita pe toate. Dar sperăm să vă trezească interesul și să reveniți în județul nostru. Ne dorim să plecați de aici cu impresii frumoase și dacă veți reveni și cu alte ocazii, înseamnă că ne-am făcut datoria de gazde bune” a declarat vicepreședintele Daniel Andronache.

”Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Hunedoara și vicepreședintelui Daniel Andronache pentru sprijinul acordat în stabilirea programului nostru. Cum spunea și domnia sa, aveți ocazia să învățați multe despre istoria noastră și să vedeți locurile frumoase pe care le avem” a arătat, la rândul său, reprezentanta Școlii Generale din Vălișoara.

Pe parcursul șederii lor aici, elevii vor vizita Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Cetatea Devei și Castelul Corvinilor.