Cum a influențat seceta furnizarea de apă potabilă în Valea Jiului

Home Economie Cum a influențat seceta furnizarea de apă potabilă în Valea Jiului
Cum a influențat seceta furnizarea de apă potabilă în Valea Jiului

Ploile din prima decadă a lunii octombrie au atenuat, dar nu au eliminat efectele secetei prelungite din ultimele luni. Toate aceste cauze meteorologice au determinat și reprezentanții operatorului regional de apă din Valea Jiului să adopte o serie de măsuri specifice pentru a putea asigura furnizarea la parametri a serviciilor de alimentară cu apă potabilă în celor 6 localități ale Văii Jiului.

În opinia directorului general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică, și de această dată a fost dovedită eficacitatea investițiilor europene realizate în ultimii ani, având în vedere că în special în zona de vest a Văii Jiului, deservită de stația de la Valea de Pești nu au existat nici un fel de probleme în ceea ce privește asigurarea alimentării cu apă potabilă.

Din păcate, în ceea ce privește zona de est a Văii Jiului, seceta a creat și unele probleme, mai ales în orașul Petrila, unde principala stație de captare și tratare a apei care deservește consumatorii din acest oraș, cea de la Taia (care urmează să fie inclusă într-un program de modernizare), nu a putut face față necesarului de consum. Aici au fost necesare și măsuri radicale, precum impunerea de restricții în furnizarea apei. ”Ploile de săptămâna trecută au fost binevenite, însă la stația Taia am avut și probleme generate de turbiditatea crescută, care ne-a impus oprirea funcționării stației timp de aproape14 ore. Acest lucru a generat și impunerea măsurii de resticționare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în orașul Petrila, timp de trei zile consecutiv, pe timp de noapte”, spune Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv.

Seceta a creat mici probleme și la Petroșani, dar datorită posibilității de racord a zonei Petroșani Nord la stația de la Jieț, locuitorii din zona de nord a Petroșaniului au avut apă la robinet 24 de ore din 24.

Directorul general al companiei de apă mai arată că, potrivit prognozei meteorologice, perioada de secetă va continua, dar dă asigurări că Apa Serv Valea Jiului este pregătită pentru a face față acestei probleme și a furniza apă potabilă pentru consumatorii din Valea Jiului, 24 de ore din 24.