Contract semnat la Apa Serv pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Petrila

Home Economie Contract semnat la Apa Serv pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Petrila
Contract semnat la Apa Serv pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Petrila

Luni, 14 octombrie 2019 a avut loc la sediul Apa Serv Valea Jiului, semnarea unui nou contract de investiții din fondurile europene angajate de operatorul din Valea Jiului în cadrul POIM. Documentele au fost semnate de către Cristian Ionică – director general al Apa Serv Valea Jiului (din partea beneficiarului) respectiv de Toader Tamaș – manager general al SC Zona D SRL Petroșani (reprezentant al antreprenorului care a câștigat licitația pentru execuția acestui contract), la eveniment fiind prezenți, totodată, reprezentanți ai Biroului UIP și echipa de management a Apa Serv, precum și reprezentanții firmei EPCM Consulting Cluj, care asigură asistența tehnică a implementării contractului.

Acest contract vizează reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare la nivelul orașului Petrila, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de apă și canalizare furnizate populației, în conformitate cu standardele de calitate ale Uniunii Europene și pentru asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă 24 de ore din 24. În acest sens, potrivit reprezentanților Apa Serv, vor fi executate lucrări pentru reabilitarea rețelelor de apă pe o lungime de aproximativ 10 km, lucrări pentru reabilitarea rețelelor de canalizare pe o lungime de aproximativ 6,4 km și reabilitarea magistralei de aducțiune a apei potabile din orașul Petrila pe o lungime de aproximativ 4,1 km.

Pentru execuția acestor lucrări, antreprenorul Zona D are la dispoziție 24 de luni și un buget total de 27.889.999 lei.

Potrivit directorului general al Apa Serv, Cristian Ionică, în cadrul acestui contract se vor realiza investiții în reabilitarea rețelelor de apă din Petrila pe străzile: Castanilor, Cărbunelui, Vulturilor, Primăverii, Rândunicii, 22 Decembrie, Bicaz, M. Sadoveanu, Dacilor, 8 Martie, ID Sîrbu, Al. Sahia, T. Vladimirescu, N. Bălcescu, Privighetorilor, Republicii (Petrila), Parângului și Republicii (Lonea). Similar, pe componenta de canalizare, vor fi executate lucrări pe străzile: Minei, 8 Martie, Republicii, Transilvaniei, Pieței și 22 Decembrie. ”Desigur că este vorba despre lucrări care necesită săpături, reabilitări de branșamente existente, subtraversări de drumuri și de ape, construcții anexă etc., care vor genera un deranj pentru locuitorii orașului Petrila, motiv pentru care ne cerem de pe acum scuze pentru disconfortul cauzat de aceste lucrări, al căror scop este însă unul care va conduce la eliminarea avariilor și defectelor, cu consecințe benefice pe termen lung. Eu mă bucur că acest contract va fi executat de firma Zona D, cu care am mai implementat proiecte similare, atât pe POR cât și pe POIM, iar lucrările au fost întotdeauna de cea mai bună calitate. Le dorim succes și în execuția acestui proiect !”, a declarat, la conferința de presă prilejuită de semnarea contractului de execuție, directorul general al ASVJ, Cristian Ioniucă.

La rândul său, managerul general al SC Zona D Toader Tamaș a arătat că este încântat de faptul că firma pe care o conduce are oportunitatea de a pune în operă un nou proiect major care are drept scop infrastructura de apă și canalizare din Valea Jiului. ”De fiecare dată când reușim să câștigăm un contract de lucrări aici, în Valea Jiului, ne bucurăm pentru că putem contribui la dezvoltarea Văii Jiului și putem face lucrări aproape de casă. La Petrila, avem un termen de execuție în care ne vom încadra fără probleme, cu toate că ne confruntăm cu o acută lipsă de personal, în ciuda faptului că oferim salarii care pornesc de la minim 500 de euro și, pentru muncitorii cu calificare ajung și la 1000 de euro. Sigur că, pe perioada execuției lucrărilor, vor exista și situații de disconfort generate de șantier, dar vreau să-i asigur pe toți locuitorii că vom căuta ca acest disconfort să fie cât mai redus posibil, iar peste tot unde vor fi executate lucrări, vom readuce terenul la starea inițială, aceasta fiind una din cerințele de bază ale proiectului, de realizarea căreia depinde încasarea facturilor noastre de la beneficiar”, a declarat Toader Tamaș.

Șeful Departamentului Dezvoltare al Apa Serv, Monica Tarcea, cea care coordonează și implementarea programelor europene ale Apa Serv este convinsă că experiența proiectelor executate până acum de către antreprenorul Zona D Petroșani, precum și a celor aflate în execuție în alte localități constituie o garanție a faptului că și proiectul privind reabilitarea rețelelor de apă și canalizare de la Petrila va fi unul de succes.