Liderul PNL, Ludovic Orban propus pentru formarea noului Guvern

Home Politică Liderul PNL, Ludovic Orban propus pentru formarea noului Guvern
Liderul PNL, Ludovic Orban propus pentru formarea noului Guvern

Președintele României, Klaus Iohannis a decis să-l nominalizeze pe Ludovic Orban, președintele PNL în funcția de Prim Ministru.

”Am decis să-l desemnez premier pe domnul Ludovic Orban. Este președintele PNL, cel mai mare partid din opoziție și promotorul principal al moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că își asumă guvernarea în această perioadă de tranziție”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Președintele României și-a declarat speranța că toate partidele parlamentare vor înțelege situația crizei politice actuale și, în consecință, vor răspunde dorinței sale de instalare a noului Guvern cât mai repede posibil.

”Am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de rezolvarea tuturor chestiunilor importante. Îi doresc premierului desemnat mult succes, inspirație în formarea guvernului și în negocierea voturilor pentru învestitură!”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.