Al 20-lea Salon Hunedorean al Cărții s-a deschis la Deva

Home Cultură Al 20-lea Salon Hunedorean al Cărții s-a deschis la Deva
Al 20-lea Salon Hunedorean al Cărții s-a deschis la Deva

Eveniment cultural așteptat cu mare interes de toți iubitorii de carte din Deva și din județul Hunedoara, Salonul Hunedorean al Cărții și-a deschis astăzi porțile pentru iubitorii de lectură. Organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, evenimentul are loc la Complexul Deva Mall,  în perioada 16 – 19 octombrie 2019.

La deschiderea celei de-a XX-a ediții, în prezența unui numeros public, de toate vârstele și categoriile ocupaționale, au fost prezenți, alături de un public numeros, reprezentanți ai oficialităților locale și județene, reprezentanți ai editurilor participante și conducerea Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”.

Ca și în anii precedenți, și această ediție a Salonului Hunedorean al Cărții se bucură de o participare numeroasă, concretizată în cele peste 130 de edituri din țară: din Alba Iulia, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Dej, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Oradea, Petroșani, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Simeria, Târgoviște, Timișoara. Acestora li se alătură edituri din Republica Moldova și din Marea Britanie. Acestea oferă publicului cărți cu o gamă tematică extrem de largă a titlurilor: de la beletristică la știință, de la istorie la artă, de la cărți pentru copii la cărți de călătorie și albume de artă, cărți în limbi străine, cărți de religie, de economie etc.

 

De asemenea, editurile, distribuitorii de carte și documente audio-video, librarii și bibliotecarii prezenți la Deva vor fi, pe întreaga durată a evenimentului, într-un permanent dialog cu un public avizat, care știe să aprecieze valoarea unei cărți. ”Este o mare bucurie pentru noi să constatăm că, deși ne aflăm în era internetului, lectura unei cărți în format tradițional, pe hârtie, nu și-a spus încă ultimul cuvânt și plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărți, nu a dispărut”, apreciază Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.

În plus, Salonul Hunedorean al Cărții se va bucura și de două evenimente literare de excepție, care vor prilejui publicului întâlniri cu actorul Dorel Vișan, care, în data de 17 octombrie, ora 1800, în ipostaza de poet și eseist, va lansa  volumele „Cântece pentru glas și toacă” (versuri) și „Cine-i păzește pe paznici? Gânduri de zi și de noapte” (eseuri), dar și cu părintele Constantin Necula, care își va lansa în data de 18 octombrie, ora 1800, volumele „Întru Adormire lumea nu ai părăsit… Meditații în Postul Adormirii Maicii Domnului”, „Duminici în dar. Predici și gânduri” și „Împreună cu Hristos. Cultura creștină a prevenției”.