Zeci de elevi ai Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani au aflat că școala e o șansă pentru viitor

Home Educație Zeci de elevi ai Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani au aflat că școala e o șansă pentru viitor
Zeci de elevi ai Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani au aflat că școala e o șansă pentru viitor

Mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani au fost cuprinși în derularea unor activități cuprinse în cadrul proiectului ”Hai la Școală ! O șansă pentru viitor” derulat de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Primăria Vulcan, Asociația Aladin și Casa Corpului Didactic Deva, proiect finanțat de Uniunea Europeană în cadrul POCU 2014-2020.

Aceștia au participat la un seminar de prezentare cu tema ”Abandonul școlar între ignorare și îngrijorare” susținut de reprezentanți ai CCD și ISJ Hunedoara dar, în același timp, au avut ocazia de a realiza și prezenta o serie de creații artistice realizate de cei mai talentați dintre elevii școlii, dezvoltarea abilităților artistice și a creativității figurând printre activitățile specifice acestui proiect.

Prof. Camelia Paraschiv, directorul Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” apreciază că acest proiect s-a dovedit unul motivațional pentru elevii acestei unități de învățământ, iar activitățile desfășurate în școală au fost apreciate de elevii implicați. ”Având în vedere faptul că elevii liceului nostru se înscriu în categoria grupului țintă pe care-l vizează acest proiect, derularea unor activități de tipul celor cuprinse în implementarea proiectului ”Hai la Școală ! O șansă pentru viitor” sunt binevenite. Mă bucur că, atât prin prezentarea făcută de partenerii noștri, cât și prin încurajarea unor activități creative, elevii noștri au aflat, pe de o parte că școala reprezintă într-adevăr o șansă pentru viitor, iar în același timp, au avut posibilitatea să realizeze o frumoasă expoziție de pictură, de care s-au bucurat colegii lor și profesorii școlii noastre. Ne dorim acum ca efectele derulării acestui program să se regăsească în reducerea sau chiar eliminarea absențelor nemotivate și creșterea interesului elevilor față de școală”, a declarat prof. Camelia Paraschiv.

Potrivit reprezentaților ISJ Hunedoara, proiectul ”Hai la Școală ! O șansă pentru viitor” are ca obiectiv atragerea tinerilor cu risc de abandon școlar înspre activitățile educaționale derulate în școală, concomitent cu îmbunătățirea competențelor resurselor umane implicate în activități adresate elevilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate, orientate spre nevoile elevilor. Peste 1000 de copii și elevi, din mai multe localități hunedorene, între care se numără Vulcan, Petroșani, Călan sau Crișcior, împreună cu 400 de părinți și 260 de cadre didactice constituie grupul țintă al acestui proiect.