Chipul Nadiei Comăneci va fi pictat pe o clădire din Deva

Home Stiri la zi Chipul Nadiei Comăneci va fi pictat pe o clădire din Deva
Chipul Nadiei Comăneci va fi pictat pe o clădire din Deva

Probabil cel mai cunoscut român al ultimei jumătăți de secol de pe întregul mapamond, Nadia Comăneci, va avea chipul pictat pe o clădire din centrul municipiului Deva.

Consiliul local al municipiului Deva a aprobat un proiect de hotărâre inițiat, în acets scop, de către primarul localității, Florin Oancea. Acesta consideră că Nadia Comăneci este un simbol al Devei și al României și merită onorată astfel de către orașul în care și-a desăvârșit pregătirea sportivă, la Centrul Național de Pregătire al gimnastelor din România de la Deva.

”Le mulțumesc consilierilor locali care au votat acest proiect de hotărâre pe care l-am inițiat. I-am comunicat și celebrei noastre sportive decizia și am primit din partea Nadiei un cadou minunat, o fotografie cu autograf pe care scrie, simplu dar atât de cuprinzător: ”Pentru locuitorii orașului Deva, cu drag!” Mulțumim, Nadia, ești mereu în inimile noastre!”, a spus Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Clădirea pe care vi pictat chipul Nadiei Comăneci se află în centrul municipiului Deva, în fața Primăriei. Este vorba, mai exact de clădirea care găzduiește sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara. Pictura murală cu marea campioană a României urmează să fie realizată pe unul dintre pereții exteriori, înspre Piața Unirii din oraș de către o echipă de artiști prezenți în cadrul festivalului de artă urbană ce se desfășoară la Deva.