Cu argumentele faptelor după 3 ani de guvernare, PSD Hunedoara mizează în Valea Jiului pe un vot de 60% pentru Viorica Dăncilă – Președinte

Liderii Organizației județene PSD Hunedoara, în frunte cu președintele Laurențiu Nistor, președintele executiv Cristian Resmeriță, ministrul Natalia Intotero, președintele CJH – Mircea Flaviu Bobora, deputatul Ilie Toma, primarii Lucian Resmeriță, Gheorghe Ile, Dănuț Buhăescu, Vasile Jurca, Nicolae Dunca și toți liderii organizațiilor PSD din Valea Jiului s-au întâlnit cu activul de partid din regiunea Văii Jiului, într-o ședință de analiză a problematicii din regiune și de evaluare a etapei scurse din campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

În preambulul acestei întâlniri de lucru a social-democraților din Valea Jiului, liderii Organizației județene a PSD Hunedoara au avut și o întrevedere cu reprezentanții presei locale. În cadrul acesteia, deputatul Laurențiu Nistor, liderul social-democraților hunedoreni, a prezentat o serie de cifre, reprezentând sumele de bani care au fost alocate de Guvernul PSD în perioada guvernării direct către Valea Jiului. ”Ne aflăm într-o campanie electorală în care venim și în fața cetățenilor din Valea Jiului nu doar ca să împărțim pliante cu propuneri și promisiuni, ci venim și cu argumentele faptelor noastre din acești ani în care PSD a fost mandat să guverneze județul Hunedoara și România”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Acesta a arătat că, în ceea ce privește Valea Jiului, aici au ajuns în ultimii trei ani, cei mai mulți bani care au fost alocați vreodată de vreun Guvern pentru dezvoltarea de proiecte de infrastructură pentru modernizarea zonei și pentru relansarea economică și socială a acesteia. Spre exemplu, Nistor a arătat investițiile derulate numai prin intermediul Consiliului județean Hunedoara (condus exclusiv de PSD) se cifrează la 29. 159.564,90 lei. ”Este vorba despre investiții în infrastructura rutieră și în dezvoltarea turismului cum sunt: modernizarea DJ 709F din Parâng, modernizarea DJ 664A de la Straja, modernizarea DJ 666A de la Pasul Vâlcan, realizarea sensului giratoriu de pe DN66 la intersecția municipiului Petroșani cu orașul Petrila, realizarea de rețele de apă și canalizare la Straja și Pasul Vâlcan ș.a.m.d.”, explică Laurențiu Nistor. În plus, la acestea se adaugă investițiile derulate cu fonduri europene, care vizează în principal modernizarea rețelelor publice de apă și canalizare din toate localitățile Văii Jiului, investiții pentru care Apa Serv Valea Jiului are la dispoziție fonduri de peste 90 de milioane de euro.

Liderul social-democraților din județul Hunedoara a mai arătat, totodată, că s-a implicat personal, împreună cu ceilalți colegi parlamentari PSD din județ, în alocarea de fonduri pentru continuarea lucrărilor la DN 66A Uricani-Herculane, dar și la deblocarea situației de pe DN 7A, unde ca urmare a unei decizii luate de Ludovic Orban, pe vremea când era ministru al Transporturilor, porțiunea acestui drum din județul Hunedoara a fost dată în administrare Direcției Regională de Drumuri Craiova care deși avea bani, a turnat asfalt doar până la limita cu județul Hunedoara. ”Împreună cu colegii mei din Parlament, cu primarii, am făcut demersurile necesare pentru a repara gafa lui Sică Mandolină și am reușit, anul acesta, nu doar să trecem înapoi această porțiune din DN7A la Direcția Regională de Drumuri Timișoara, ci și să obținem 2.000.000 de lei pentru reparații, dovadă că în aceste zile se fac lucrări pe acest drum și se va continua atât timp cât va permite vremea”, a arătat președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.

La toate aceste realizări investiționale, guvernarea PSD a venit în completare prin promovarea de către parlamentarii din județul Hunedoara a unor legi, votate în Parlament și puse în aplicare de Guvernul PSD, prin care s-au mărit substanțial pensiile pentru angajații din sectorul minier care au lucrat în grupe speciale de muncă, s-au luat decizii pentru asigurarea locurilor de muncă ale minerilor, prin salvarea de la închidere a Minelor de la Lonea și Lupeni și prin asigurarea continuității activității de la Complexul Energetic Hunedoara. ”Toate aceste măsuri directe, de care au beneficiat oamenii din Valea Jiului, vin în completarea măsurilor bune pe care le-a luat guvernul PSD pentru toți românii, pornind de la creșterea salariilor, la creșterea semnificativă a pensiilor (în medie cu peste 45% în termeni reali, în condițiile în care legislația prevedea o creștere de doar 20%) și până la stimularea agenților economici, printr-o serie de facilități, fapt care s-a concretizat în creșterea numărului de locuri de muncă bine plătite din economie”, mai arată deputatul Laurențiu Nistor.

Cu argumentul incontestabil al tuturor acestor măsuri luate pentru cetățenii din Valea Jiului, liderii PSD Hunedoara sunt ferm convinși că răspunsul oamenilor va fi și el unul pe măsură, astfel încât Președintele PSD Viorica Dăncilă, candidatul social-democrat pentru funcția de Președinte al statului, să obțină în Valea Jiului un scor de cel puțin 60%.