Studenți ai specializării Administrație Publică de la Universitatea din Petroșani vor face practică la Primăria Vulcan

Home Educație Studenți ai specializării Administrație Publică de la Universitatea din Petroșani vor face practică la Primăria Vulcan
Studenți ai specializării Administrație Publică de la Universitatea din Petroșani vor face practică la Primăria Vulcan

Studenții specializării Administrație Publică de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani vor face practică în cadrul serviciilor de specialitate ale Primăriei municipiului Vulcan. Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că, în acest sens, a discutat în cursul zilei de joi, 24 octombrie, această oportunitate de colaborare cu primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile.

”Am convenit și primele repere de colaborare ale Universității din Petroșani cu Primăria din Vulcan și credem că ele se vor materializa într-un parteneriat care să-i ajute, în primul rând, pe studenții noștri care au optat pentru pregătirea academică în domeniul administrației publice locale. Îi mulțumesc domnului primar Ile pentru deschidere și sper să concretizăm cât mai repede acest parteneriat cu administrația locală de la Vulcan”, a spus prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

La rândul său, primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile apreciază că nevoia de a dezvolta continuu o echipă de profesioniști în domeniul administrației publice locale, este o cerință a timpului prezent, iar în acest context, un parteneriat cu Universitatea din Petroșani nu poate fi decât de bun augur. ”Salut propunerea domnului Rector al Universității din Petroșani, colegul și prietenul meu prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, pentru a prelua o parte din studenții universității la practica în administrație, aici, la noi la Primărie. Mai ales că în viitorul foarte apropiat, urmărim să atragem tinerii de diferite vârste, cu chemare pentru activități administrative către instituția noastră. Este o necesitate pe care personal am înțeles-o și îi chem alături de mine pe toți cei ce pot identifica tineri care doresc să se pregătească pentru acest domeniu deosebit de complex și provocator, care este administrarea unei localități”, a declarat primarul Gheorghe Ile.