Filiala Pro România de la Lupeni și-a ales echipa de conducere. Inginerul Nicu Ivănuș a fost validat ca Președinte

Home Politică Filiala Pro România de la Lupeni și-a ales echipa de conducere. Inginerul Nicu Ivănuș a fost validat ca Președinte
Filiala Pro România de la Lupeni și-a ales echipa de conducere. Inginerul Nicu Ivănuș a fost validat ca Președinte

Inginerul Nicolae Ivănuș, fost director al Minei Lupeni, în prezent pensionar, a fost ales în funcția de președinte al Filialei municipale Lupeni a organizației politice Pro România, în cadrul Conferinței de validare a primului Birou Politic Local al acestei filiale.

Evenimentul, care a avut loc sâmbătă, 26 octombrie 2019, a adus la Lupeni reprezentanți ai conducerii județene a Pro România, de la coordonatorul Organizației județene – Emil Rîșteiu (primarul orașului Simeria), deputatul Sorin Marica precum și lideri ai organizațiilor Pro România de la Petroșani (Mariana Ghioc), Hațeg (Nicolae Timiș), Vulcan (Marian Coltescu), Uricani (Gheorghe Suciu) ș.a. Atât invitații, cât și cei aproape 40 de delegați prezenți la Conferința de alegeri a Organizației Pro România Lupeni au apreciat activitatea lui Nicolae Ivănuș, cel care în luna februarie a acestui an s-a implicat în coordonarea comitetului de inițiativă al Pro România Lupeni. După o muncă politică serioasă, primele rezultate concrete au apărut în alegerile europarlamentare din primăvară când Pro România a avut un rezultat bun la urne.

În egală măsură, fostul primar al Hațegului, Nicolae Timiș a apreciat că efortul lui Nicolae Ivănuș de a constitui o echipă politică a unui alt partid de centru-stânga într-un oraș dominat din punct de vedere politic de PSD este un act de mare curaj. În același timp însă, liderul Organizației județene Hunedoara a Pro România, Emil Rîșteiu, apreciază că nou-aleasa echipă politică de la Lupeni nu se află într-o competiție cu celelalte formațiuni politice de pe scena locală. ”La Lupeni, primarul Lucian Resmeriță este un primar abil, pe care eu îl apreciez personal. Noi nu venim să-i contestăm acestuia meritele, ci venim pe scena politică locală urmând drumul nostru, construind o alternativă politică locală, tot de stânga, dar cu o altă abordare. Iar oamenii pe care i-ați ales astăzi ca lideri, nu vin să conducă, ci vin să reprezinte un segment de populație în care deja și-au câștigat respect și încredere”, a spus Emil Rîșteiu.

Președintele ales al Pro România Lupeni, ing. Nicolae Ivănuș recunoaște că, personal, deși se retrăsese din scena politică după alegerile locale din 2012, s-a înhămat la această nouă misiune politică, după ce a fost convins de Marian Coltescu să se alăture noului partid de stânga, creat de Victor Ponta. ”Eu fac politică din 2003, dar este prima oară când îndeplinesc funcția de președinte al unei organizații politice. Recunosc, era un titlu care-mi lipsea din palmaresul personal și sunt onorat că, în echipa Pro România, am reușit să câștig încrederea echipei și mă simt deosebit de onorat de acest lucru. Am satisfacția că se întâmplă acest lucru într-un partid de stânga, pentru că eu sunt un om de stânga, și mai mult mă bucur că se întâmplă acest lucru într-o echipă care-l are ca lider pe Victor Ponta, un om care cunoaște Lupeniul și problematica zone, un lider de stânga cu vederi pro-europene și pro-democratice”, a spus ing.Nicolae Ivănuș, președintele ales al Pro România Lupeni.

Alături de Nicolae Invănuș, din echipa de conducere a Filialei Lupeni a Pro România, au mai fost alești să facă parte: ing. Gheorghe Mureșan – primvicepreședinte, Daniel Ceatloș, Matei Alexandru și Monica Rusu – vicepreședinți, Berta Ghereb – secretar, Elisabeta Simona Voina – trezorier. Echipa primului PBL al Pro România Lupeni este completată de nou aleșii coordonatori ai Organizațiilor de femei (Mărioara Brădățan), de seniori (Ioan Stadnic), ai antreprenorilor (Costică Cârlescu) și de tineret (Raluca Stan).

În cadrul Conferinței de alegeri a Pro România Lupeni a fost adoptată și o Rezoluție, potrivit căreia principalul obiectiv de interes al membrilor acestei noi echipe politice îl constituie sprijinirea sectorului de turism din stațiunea Straja, considerat drept viitorul motor de dezvoltare al întregii comunități. ”Trebuie să fim realiști. Eu am lucrat la Mina Lupeni și am condus activitatea minieră într-o perioada în care aceasta era cea mai mare din țară. Astăzi trăim alte vremuri, în care mina e pe un program de finalizare a activității sale și trebuie să dăm o nouă identitate economică orașului nostru. De aceea, milităm pentru ca viitorul stațiunii  turistice Straja să fie asigurat, prin investiții de mediu și infrastructură care să conducă la dezvoltarea acesteia. Cred că, așa cum un stat mic precum Andora (situat pe un munte de la granița Franței cu Spania), deși are doar 70.000 de locuitori adună 10 milioane de turiști pe an, tot așa noi, cei din Valea Jiului, o superbă zonă montană în care trăiesc încă peste 100.000 de oameni, avem potențialul necesar pentru a atrage aici suficienți turiști cât să asigurăm bunăstarea oamenilor și dezvoltarea regiunii. Acesta e crezul nostru și pentru acesta vom milita în acțiunile noastre politice”, a declarat Nicolae Ivănuș, președintele Pro România Lupeni.