Deputat Laurențiu Nistor: ”Ce înseamnă PNDL în varianta guvernului Orban?”

În acest moment, judeţul Hunedoara este un imens şantier. Prin Programele Naţionale de Dezvoltare Rurală sunt reparate şi reabilitate drumuri. Se construiesc altele noi. Se extind reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi sistemele de canalizare, în localităţi în care oamenii îşi pierduseră speranţa pentru o viaţă mai bună.  Se repară şcoli şi se dotează spitale cu aparatură modernă.

În judeţul Hunedoara se află în derulare sau în angajare finanţări în valoare de 646 milioane de lei.

Vorbim despre proiecte de mare anvergură, cum ar fi: calea ferată de mare viteză,  Conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) sau Conducta de transport gaze naturale DN 300 Mintia – Brad – Ştei.

Dar o bună parte din aceste proiecte vor rămâne “suspendate”, dacă PNL îşi pune în aplicare politica de austeritate aşa cum rezultă din programul prezentat până acum.

Ar fi un dezastru total şi cele mai afectate financiar, în judeţ, vor fi muncipiile şi oraşele.

Dacă PNDL este stopat de către noul guvern Orban, municipiul Hunedoara trebuie să oprească investiţii în valoare de peste 45 de milioane de lei. La Brad, lucrările de construcţie se vor opri pentru investiţii de  aproape 8 milioane de lei. La Simeria, vor fi blocate fonduri de circa 18 milioane de lei.

Şi, afectaţi vor fi nu numai primarii PSD, ci şi cei ai PNL, pentru că în judeţul Hunedoara nu s-a ţinut cont de apartenenţa politică, ci de oamenii din comunităţile locale şi de problemele lor. Dacă dorim ca oamenii să ducă o viaţă mai bună trebuie să oferim condiţii iar guvernul PSD a aprobat toate proiectele eligibile, chiar daca solicitarile au venit din partea primarilor liberali.

Dacă guvernul Orban renunţă să sprijine în continuare dezvoltarea municipiilor, oraşelor şi localităţilor rurale, va condamna România la subdezvoltare şi nu vom reuși să ieșim de pe ultimele locuri din Europa la nivelul de trai, deoarece calitatea vieţii nu este un indicator de profit economic.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara