Noi locuri de muncă ofertate cetățenilor din Lupeni în cadrul Proiectului ”Bahtalo ! Împreună combatem sărăcia și discriminarea ””

Home Administrație Noi locuri de muncă ofertate cetățenilor din Lupeni în cadrul Proiectului ”Bahtalo ! Împreună combatem sărăcia și discriminarea ””
Noi locuri de muncă ofertate cetățenilor din Lupeni în cadrul Proiectului ”Bahtalo ! Împreună combatem sărăcia și discriminarea ””

La sediul Primăriei municipiului Lupeni a avut loc miercuri, 30 octombrie 2019, o nouă Bursă a locurilor de muncă, în cadrul proiectului european ”Bahtalo ! Împreună combatem sărăcia și discriminarea !” derulat de municipalitatea din Lupeni, în parteneriat cu Asociația Umanitară Casa de Copii, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, EuroJobs SRL și Asociația CROFMPS din Petrosani. 

Un număr de 10 agenți economici din municipiul Lupeni au participat la acest eveniment, alături de alte 100 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Acestora le-au fost puse la dispoziție oferte de angajare în diverse domenii de activitate, de la  ospătari, dulgheri, fochiști, tâmplari, gaterist, zidar,  mecanici, lucrător comercial etc. și până la muncitori necalificați.

”Este  un proiect complex care va avea un impact deosebit în rândul comunităţii. În cadrul acestuia vom duce copiii la şcoală și la grădiniţă, vom reabilita policlinica veche, dar și câteva apartamente. Tot în cadru acestui proiect ne-am propus să înființăm 10 până la 15 firme noi, care să coopteze circa 250 de angajaţi. În plus, proiectul are și o componentă socială generoasă, în cadrul căreia vom acorda 500 de mese zilnic pentru copiii din comunitate, iar alți 1000 de cetăţeni din cartierele Viitorului și Tineretului vor primi asistenţă medicală”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație apartinând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total,  un număr de 960 de persoane. Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Termenul de implementare al măsurilor incluse în acest proiect este 24 ianuarie 2021.