Amenzi de până la 500 de lei pentru cerșetorie, la Petroșani

Home Administrație Amenzi de până la 500 de lei pentru cerșetorie, la Petroșani
Amenzi de până la 500 de lei pentru cerșetorie, la Petroșani

Poliția Locală de la Petroșani poate aplica, începând de astăzi, amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei persoanelor care practică cerșetoria sau celor care încurajează acest gen de activitate. Măsura vine după ce Consiliul local al municipiului Petroșani a adoptat, în ședința de la finalul lunii octombrie, un proiect de hotărâre prin care cerșetoria este declarată contravenție pe raza localității și poate fi sancționată ca atare.

Proiectul de hotărâre privind interzicerea cerșetoriei la Petroșani a fost inițiat de cel mai tânăr dintre membrii Consiliului local Petroșani, liberalul Vlad Lăutaru. Acesta spune că, întrucât în ultima perioadă numărul persoanelor care apelează la mila publicului, ocupând diverse locuri publice ale orașului, cu deteriorarea condițiilor estetice, civice și de mediu, a crescut considerabil, se impunea intervenția autorităților locale. ”Vorbim despre o practică abuzivă care deseori agresează cetățenii și afectează imaginea localității noastre. Mă bucur că proiectul meu a întrunit votul unanim al membrilor Consiliului local. Mulțumesc colegilor mei din Consiliul Local pentru că au trecut această hotărâre, care a fost gândită în favoarea cetățenilor municipiului Petroșani, și îi mulțumesc de asemenea domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi pentru susținere”, a declarat consilierul local Vlad Lăutaru.

Potrivit deciziei adoptate de Consiliul local, devenită acum HCL 277/2019, fapta unei persoane de a apela la mila publică pentru obținerea unor sume de bani, prin ocuparea unor locuri publice de pe raza municipiului Petroșani, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 la 500 de lei. Contravenientul are însă posibilitatea de a achita, în termen de cel mult 15 zile, doar jumătate din suma stabilită ca amendă. Contravenția poate fi aplicată de polițiștii locali.