Apreciatul economist Gheorghe Toma, directorul Realcom SA, un nou ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”

Home Administrație Apreciatul economist Gheorghe Toma, directorul Realcom SA, un nou ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”
Apreciatul economist Gheorghe Toma, directorul Realcom SA, un nou ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”

Prezent în sectorul economic comercial al Văii Jiului de aproape o jumătate de secol, ec. Gheorghe Toma, directorul general al Sc Realcom SA Petroșani este un nume cunoscut, apreciat și respectat în comunitatea Petroșaniului. Cu o carieră dedicată slujirii exclusiv a comerțului din această localitate, mai întâi ca funcționar la ICS Mixtă Mărfuri Industriale din Petroșani și, mai apoi, ca director general al Realcom SA Petroșani, încă din 1983, Gheorghe Toma se numără printre puținii manageri ai unei companii de stat de dinainte de 1989, în care transferul la o nouă formă de organizare economică de după 1989, aceasta nu a avut un parcurs spre faliment, ci dimpotrivă, s-a dezvoltat, devenind un punct de reper pe harta economică a Văii Jiului.

În plus, dincolo de activitatea sa la conducerea Realcom SA, ec. Gheorghe Toma s-a remarcat drept un susținător al culturii, artei, educației și sportului, sponsorizările făcute de acesta constituindu-se în sprijin definitoriu pentru tot atâtea performanțe în domenii social-culturale sau sportive de la nivel local. Activitatea caritabilă desfășurată de Gheorghe Toma s-a remarcat cu precădere în ultimii ani, odată cu înființare, sub egida Asociației Sfinții Apostoli (condusă de același inimos Gheorghe Toma) a Centrului Social Educațional ”Sf. Ecaterina” din Petroșani, unde zeci de copii din familii nevoiașe ale Petroșaniului au parte de sprijin educațional și de o masă caldă în fiecare zi, dar unde sunt găzduite, cu regularitate, activități cultural-artistice oferite gratuit publicului petroșenean.

Toate acest argumente, dar încă și multe altele, au stat la baza deciziei luate de Consiliul local al municipiului Petroșani, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, de a-i acorda ec. Gheorghe Toma titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”. ”Prin muncă și prin pasiune putem să ne clădim un viitor și să cinstim comunitatea căreia îi aparținem. Un astfel de om este și domnul Gheorghe Toma, apreciat economist și manager, un cetățean deosebit al comunității noastre, a cărui activitate profesională și implicare în viața socială a Văii Jiului reprezintă un model pentru noi și pentru tânăra generație. De aceea, sunt convins că facem noi înșine un gest de onoare, acordându-i acestui om de excepție titlul de Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Gheorghe Toma s-a născut la Petroșani la 11 septembrie 1951. Și-a desăvârșit studiile academice la Academia de Științe Economice București, iar după dobândirea calității de economist a revenit acasă, la Petroșani, mai întâi ca tehnician în cadrul ICS Mărfuri Industriale Petroșani și, mai apoi, din 1983, ca director general la Realcom SA Petroșani, calitate profesională în care se regăsește și în prezent.

Titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani” îi va fi conferit ec. Gheorghe Toma în cadrul unui eveniment public organizat de Primăria municipiului Petroșani.