Tânăra cantautoare Luminița Donisă ne invită să descoperim lumea din visul său

Home Cultură Tânăra cantautoare Luminița Donisă ne invită să descoperim lumea din visul său
Tânăra cantautoare Luminița Donisă ne invită să descoperim lumea din visul său

La numai 12 ani, Luminița Donisă este deja un nume cu puternice rezonanțe pe scena muzicii folk din țara noastră. Confirmă acest fapt nu doar faptul că artiști de calibru ai genului îi lansează în mod constant invitații de a participa la concertele lor, ci mai ales faptul că Luminița Donisa se află în fața unui moment la care visează orice artist: lansarea albumului de debut.

Pentru Luminița Donisă acest eveniment se va petrece joi, 7 noiembrie 2019, în ambianța elegantă a fostului teatru din Petroșani, ”La Belle Epoque” din Petroșani, localitatea în care s-a născut, în care locuiește, învață și-și urmează visul tânăra artistă. Pentru acest moment de excepție, Luminiței îi vor fi alături nu doar părinții, prietenii sau colegii, ci și admiratorii creaților sale muzicale și iubitori de folk din Valea Jiului. Iar pentru ca atmosfera să fie una de vis, atât pentru protagonista acestui eveniment artistic de excepție, cât și pentru publicul din Valea Jiului, recitalul Luminiței Donisă va fi completat de alți artiști de excepție ai folkului românesc, precum: Cătălin Stepa, Jul Baldovin, Felicia Pop, Florin Paul Camen. În plus, prof. Aurelian Epuraș va completa regalul muzical cu momente inedite și deosebite de pian. Iar cum folkul este, prin definiție, frate cu poezia, versurile poeților Sorin Poclitaru, Mariana Ghicioi, Petronela Vali-Slavu, Elena Farago, Alexandra Gălușcă sau Ana Podaru vor fi redate nu doar în melodiile artiștilor, ci și în recitarea unora dintre autori.

Tot acest moment artistic este posibil pentru că fiecare dintre cei amintiți au avut un rol determinant în configurarea albumului de debut al Luminiței Donisă și la crearea frumoasei lumi din visul său. ”Să nu vedem lumea așa cum este, ci așa cum ar putea să fie…”, este motto-ul albumului intitulat, la fel de înțelept, ”Lumea din visul meu”. Albumul reunește 13 piese folk compuse de Luminița Donisă (pentru două dintre acestea tot ea fiind și autoarea versurilor), la care se adaugă alte două piese compuse de profesorul său de chitară, Cătălin Stepa, toate compozițiile fiind de dată recentă (anii 2017-2019). Înregistrarea albumului a avut loc în studioul profesionist al unui alt apreciat artist al genului: Jul Baldovin.

Luminița Donisă nu i-a uitat însă nici pe ceilalți oameni care i-au călăuzit primii pași în cariera sa artistică. ”Am început să fac primii pași pe tărâmul muzicii folk undeva în 2014, alături de Sorin Peștenariu. Un an mai târziu, după ce am obținut și primul meu premiu muzical, la concursul ”te salut generație-n blugi!” de la Vulcan, am trecut la o etapă superioară, sub îndrumarea lui Cătălin Stepa. Am avut ocazia de a lucra, la cursuri de orgă și canto, cu domnul profesor Tiberiu Coconeț, așa cum un rol determinant în descoperirea pasiunii de compoziție muzicală l-a avut pentru mine doamna prof. Ileana Berki”, spune Luminița Donisă.

Chiar dacă a descoperit pasiunea pentru muzică la 7 ani, primele sale apariții pe scena festivalurilor folk din Valea Jiului și, mai apoi, din țară, i-au adus Luminiței Donisă numeroase premii dar și oportunitatea de a-și expune creațiile muzicale în fața publicului, în cadrul unor concerte de top, organizate atât la nivelul Văii Jiului, cât și în alte locuri din țară.

Cu emoționantele sale melodii, cu interpretarea unică și cu inocența unui copil frumos și extrem de talentat, Luminița Donisă ne invită acum și pe noi, iubitorii muzicii și poeziei, să facem parte din lumea visului său. O lume a armoniei, a bucuriei și fericirii, pe care avem șansa, datorită Luminiței Donisă, să o descoperim în piesele de pe albumul său de debut ”Lumea din visul meu”.