Terapie prin muzică, un experiment oferit de Gheorghe Iovu, la Petroșani

Home Cultură Terapie prin muzică, un experiment oferit de Gheorghe Iovu, la Petroșani
Terapie prin muzică, un experiment oferit de Gheorghe Iovu, la Petroșani

Apreciatul compozitor și interpret Gheorghe Iovu va fi prezent din nou la întâlnirea cu publicul din Valea Jiului, într-un concert de muzică terapeutică și de relaxare care va avea loc luni, 4 noiembrie 2019, de la ora 18,00 la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani.

Concertul se va desfășura sub genericul ”Călătoria Sufletului” și va cuprinde o serie de melodii din repertoriul care l-au consacrat pe artistul Gheorghe Iovu. Accesul la acest concert este liber pentru toți iubitorii acestui gen de muzică. ”Iubesc Parângul și Petroșaniul, așa cum iubesc și oamenii de aici, din Valea Jiului. De aceea voi călători cu drag la Petroșani pentru a vă îmbrățișa și pentru a călători sufletește împreună, conduși de armonia sunetelor divine. Vă aștept cu drag la concert”, este mesajul lui Gheorghe Iovu pentru admiratorii săi din Valea Jiului.

Absolvent al Școlii Populare de Artă de la Timișoara, orașul său natal, Gheorghe Iovu este din 1976 promotor al muzicii terapeutice și de relaxare din România, compozițiile sale fiind testate cu succes în mai multe clinici medicale din țara noastră. În 1998, acesta a deschis la Timișoara primul Centru Terapeutic în care pacienții se pot bucura gratuit de efectele terapeutice ale muzicii sale. ”Cu responsabilitate terapeutică vă îndemn spre muzica lui Gheorghe Iovu. Este relaxantă şi în acelaşi timp profesională, este fermă şi în acelaşi timp unduioasă. Muzica terapeutică a lui Gheorghe Iovu este drumul cel mai puţin anevoios al omului spre sine însuşi”, spune psihologul Ioana Câmpean.

Cu toate aceste argumente, sunteți invitați să descoperiți efectele muzicii terapeutice și de relaxare în concertul lui Gheorghe Iovu, de luni, 4 noiembrie 2019, de la Petroșani.