Elevi de la Colegiul Național ”Carmen Sylva” din Petroșani, în topul național de la ”Ora de Net”

Home Educație Elevi de la Colegiul Național ”Carmen Sylva” din Petroșani, în topul național de la ”Ora de Net”
Elevi de la Colegiul Național ”Carmen Sylva” din Petroșani, în topul național de la ”Ora de Net”

Reprezentanții Asociației Naționale ”Salvați Copiii” au fost prezenți astăzi la Petroșani pentru a-i premia pe elevii și profesorii Colegiului Național ”Carmen Sylva” participanți la programul educațional ”Ora de net” derulat de această asociație.

Într-un cadru festiv, derulat la apreciata unitate de învățământ din Valea Jiului, Georgiana Rosculeț, coordonator Programe Educaționale ”ORA DE NET” de la Filiala București a Asociației ”Salvați copiii” i-a premiat pe elevii clasei a IV-a B, coordonați de către prof. Violeta Chirilă, care s-au clasat pe locul al III-lea al competiției naționale “Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”.

Rezultatul este unul deosebit având în vedere că în acest program educativ s-au înscris nu mai puțin de 130 de școli din întreaga țară.

La festivitatea de la Colegiul Național “Carmen Sylva” din Petroșani a fost prezent, alături de elevii și profesorii implicați în proiect, și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a declarat că scopul acestei activități educaționale este acela de a creşte nivelul de informare şi conştientizare în rândul copiilor cu privire la riscul dependenţei de Internet. ”Proiectul urmărește totodată şi identificarea modalităţilor de integrare a tehnologiei în scopuri benefice şi echilibrate în raport cu celelalte activităţi care aduc bucurie şi împlinire pentru copii. Faptul că elevi din Petroșani s-au clasat pe podiumul național al unei astfel de activități nu poate fi decât un nou prilej de mândrie pentru întreaga noastră comunitate. Îi felicit pe elevi, pe organizatori, pe părinții copiilor, atât pentru implicare cât mai ales pentru faptul că înțeleg că prin astfel de acțiuni nu fac decât să asigure o creștere și dezvoltare armonioasă a copiilor noștri”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.