Noul Guvern, condus de Ludovic Orban a fost învestit în Parlament

Home Politică Noul Guvern, condus de Ludovic Orban a fost învestit în Parlament
Noul Guvern, condus de Ludovic Orban a fost învestit în Parlament

Plenul Parlamentului a votat luni, 4 noiembrie 2019, învestirea Guvernului PNL condus de Ludovic Orban. Guvernul liberal a fost votat de 240  de parlamentari, în condițiile în care pentru învestirea acestuia erau necesare 233 de voturi.

Noul Guvern va avea 16 ministere. Pe termen scurt, Guvernul PNL își propune aprobarea unei rectificări bugetare, asigurarea pregătirii pentru iarnă, nominalizarea noului comisar european, amânarea pensionării magistraților sau elaborarea bugetului pe anul 2020. Obiectivele asumate de Guvernul PNL vizează întărirea democrației, a statului de drept, a ordinii și siguranței publice, asigurarea unei justiții independente. Guvernul PNL își propune eficientizarea activității Guvernului și a administrației, primul pas fiind realizarea unui audit în instituțiile publice.

Guvernul condus de Ludovic Orban va intra în funcție după depunerea jurământului în fața Președintelui României.

În județul Hunedoara, parlamentarii liberali salută investirea în Parlament a noului Guvern, iar senatorul Carmen Eleonora Hărău consideră validarea noului Executiv, drept un cadou pentru aniversarea propriei zile de naștere.