Legea lui Cristian Resmeriță privind pensionarea anticipată a locuitorilor din Valea Jiului a intrat în circuitul de avizare din Senat

Proiectul inițiat de senatorul Cristian Resmeriță, prin care acesta propune reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani pentru toți cei care locuiesc de cel puțin 30 de ani în localitățile Văii Jiului, depusă la Senat la începutul lunii septembrie 2019, a intrat în circuitul de avizare al camerei superioare a Parlamentului.

Aceasta a fost trimisă spre avizare către cele 4 comisii de specialitate ale Senatului, urmând ca în urma dezbaterilor, Comisia de Muncă a Senatului să emită un Raport privind acest act normativ. Senatorul Cristian Resmeriță este de părere că toți cetățenii din Valea Jiului, care au muncit în ultimii 30 de ani în această regiune afectată de poluare, merită să beneficieze de prevederile Legii 553/2019. ”Îmi exprim speranța că senatorii, indiferent de culoarea lor politică, mă vor sprijini în acest demers foarte important pentru toţi cetăţenii din Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Biroul permanent al Senatului a transmis acest act normativ, inițiat de senatorul social-democrat din Valea Jiului, spre analiză Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială; Comisiei penbtru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital; Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități; respectiv Comisiei pentru mediu a Senatului. Termenul limită până la care acest act normativ trebuie să primească o rezoluție din partea senatorilor din comisiile amintite este 19 noiembrie 2019. Reamintim că proiectul are deja aviz favorabil din partea Consiliului legislativ și din partea Consiliului Economic și Social.