Laurențiu Nistor: ”De ce consideră PNL că guvernarea PSD este ,,eșuată” ?”

Home Politică Laurențiu Nistor: ”De ce consideră PNL că guvernarea PSD este ,,eșuată” ?”
Laurențiu Nistor: ”De ce consideră PNL că guvernarea PSD este ,,eșuată” ?”

În toamna anului 2016, când PSD câștiga alegerile parlamentare cu un program de țară ambițios, PNL le spunea românilor – „Nu se poate!”.

Românii au avut încredere în noi, ne-au votat, iar noi nu i-am dezamăgit. Pensiile au crescut în trei ani de guvernare PSD cu peste 45%, cu mult peste creșterea prețurilor de circa 8%. Pensia minim garantată a crescut cu 76% în această perioadă. Salariile medicilor și ale profesorilor s-au dublat/triplat, și peste 2 milioane de români au ieșit din starea de sărăcie severă.

Astăzi, salariu mediu net pe întreaga economie este 3.142 de lei – cu 53% mai mare decât era înainte de guvernarea PSD. În tot acest timp, PNL striga de după colț – „Nu se poate pentru români, opriți-vă!”.

Noi nu ne-am oprit, am susținut agricultura, turismul, economia, investițiile. Mulțumim tuturor celor care au lucrat, în ultimii ani, alături de noi, la implementarea proiectelor din Programul de Guvernare. Nu a fost ușor și nu au fost mulți cei care au crezut, în urmă cu trei ani, că PIB-ul României va crește cu 35% și că va depăși 215 miliarde de euro în 2019, că șomajul va ajunge la un minim istoric, iar numărul de locuri de muncă vor ajunge la un maxim istoric.

Au trecut 5 zile de la preluarea guvernării de către PNL și deja auzim – „Nu se poate!” Un fior rece străbate toată țara, de la mediul de afaceri, la doctori, profesori sau pensionari. Ce v-au făcut românii să îi urâți atât de mult, domnilor de la PNL?

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei României în 2019. Economia țării noastre ar urma să înregistreze anul acesta o creştere de 4%, faţă de un avans de 3,2% previzionat în mai. Așadar, aceasta este „greaua moștenire” despre care se tânguiesc PNL și Klaus Iohannis. Este absolut rușinos, domnilor de la PNL!

În tabelul ce însoțește acest punct de vedere, sunt doar câteva cifre oficiale care descriu guvernarea PSD, așa-zisa „guvernare eșuată și toxică” pentru români.

Mulțumim celor care au crezut în noi și vă promitem că vom lupta în continuare pentru fiecare român!

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara