Ileana Berki și zeci de glasuri de argint împodobesc ”Brăduțul de argint”

Home Cultură Ileana Berki și zeci de glasuri de argint împodobesc ”Brăduțul de argint”
Ileana Berki și zeci de glasuri de argint împodobesc ”Brăduțul de argint”

Cu cristaline voci de copii, sărbătorile de iarnă debutează și anul acesta la Palatul Cultural din Lupeni într-un festival artistic de mare calibru: ”Brăduțul de argint”.

Eveniment cultural-artistic cu o tradiție de peste 20 de ani pe scena Văii Jiului, Festivalul inițiat și coordonat de generoasa artistă Ileana Berki, are și anul acesta ca parteneri: Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni dar și Subfiliala locală de Cruce Roșie. ”Mi-am dorit dintotdeauna să fac o sărbătoare a glasurilor de argint, unde acestea să răsune curat și iubitor, așa cum numai un glas de argint poate să sune. Pentru prima oară, această dorință mi s-a împlinit în 1997, la Lupeni, acolo unde grație omului de excepție care este Emil Părău, Festivalul ”Brăduțul de argint” și-a derulat prima ediție și, un mai mai târziu, cea de-a doua ediție. După o pauză de mai mulți ani și după mari încercări în viața mea, s-a reaprins în mine dorința de a continua acest festival și de a readuce pe scenă vocile de argint ale copiilor din această frumoasă zonă a țării. Mulțumesc bunului Dumnezeu și celor care ne sunt sprijin în organizare, pentru că și anul acesta putem pune în scenă acest festival, tot la Lupeni”, spune Ileana Berki.

Festivalul-Concurs ”Brăduțul de argint 2019” este unul cu arie de interes național și va avea loc în data de 30 noiembrie 2019, la Palatul Cultural din Lupeni, începând cu ora 9,00. Potrivit organizatorilor, festivalul are drept scop promovarea copiilor, a tinerilor cu calități vocale și artistice, muzicale și interpretative. Preselecția concurenților va avea loc în data de 17 noiembrie, de la ora 14.00, la sediul Subfilialei de Cruce Roșie Română Lupeni, din strada Aleea Plopilor, nr.1 (lângă stația de maxi- taxi NIVELT). Clasificarea interpreților participanți se va face ținându-se cont de repertoriul adecvat vârstei, intonație, simțul ritmic, calitatea interpretării, prezența scenică, ținută scenică și transmiterea mesajului pe care o are piesa. Juriul va fi format din profesori de muzică, interpreți și cantautori cunoscuți.

Festivalul-concurs ”Brăduțul de argint 2019” va cuprinde două secțiuni, respectiv:

  • cântece de iarnă, pop, rock, jazz;
  • muzică folk;

Pentru că dincolo de promovarea tinerilor talentați, care vor putea intra în posesia unor frumoase trofee, spectacolul ”Brăduțul de argint” are și o importanță conotație umanitară, organizatorii anunță că toate fondurile care se vor strânge din achiziționarea biletelor, cât și din donații ale sponsorilor, vor finanța activitatea Centrului Comunitar de Zi pentru copii și tineri EGAL din Lupeni, aparținând Subfilialei locale de Cruce Roșie.