Povestea și atuurile ediției 2019 ale Festivalului național ”Brăduțul de argint” de la Lupeni

Home Cultură Povestea și atuurile ediției 2019 ale Festivalului național ”Brăduțul de argint” de la Lupeni
Povestea și atuurile ediției 2019 ale Festivalului național ”Brăduțul de argint” de la Lupeni

Peste doar câteva zile, la finalul lunii noiembrie, Palatul Cultural din municipiul Lupeni deschide seria acțiunilor cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă de la sfârșitul anului cu un festival-concurs de tradiție. Este vorba despre Festivalul-concurs național ”Brăduțul de argint”.

Inițiat de apreciata artistă Ileana Berki, acest concurs muzical deschide calea spre succes tinerelor talente ale muzicii din Valea Jiului și din întreaga țară. În același timp, pentru publicul iubitor de muzică ușoară din Lupeni și din Valea Jiului, acesta oferă posibilitatea de a-i vedea, pe lângă tinerii talentați din concurs, într-un recital artistic de excepție pe invitații de onoare ai ediției din acest an, respectiv: Florin Mureșan, Claudia Șponor, Ileana Berki, Andrei Popa, Anca Baltac și Alexandra Cubleșan. Aceștia vor constitui, de altfel, și juriul concursului muzical din acest an.

Într-o frumoase prezentare realizată de Arun Fabian Panaite, legenda Brăduțului de Argint sunpă cam așa: ”Cu mult timp în urmă, când Pământul era copil, ʍʊʀʍʊʀ, îngerul muzicii, a plecat, pe veci, în rai. Dar înainte să plece, a căutat să ofere măreția lui muzicală, unor suflete nevinovate. A căutat lumea în lung și în lat, dar în zadar, pentru că oamenii nu știau să cânte și nici să asculte! Și cu speranța că va găsi vreodată pe cineva demn de măreția lui – a insuflat-o într-un brăduț. De la atât de multă energie, micul brăduț s-a făcut de argint. ʍʊʀʍʊʀ a apărut în visele noastre – și ne-a ales pe noi – Mesagerii Brăduțului de Argint! Și ne-a spus: Căutați sufletele pure și minunate, care cântă din inimă, cel mai cald și dați-le brăduțul! Este rândul lor să fie Glasuri de Argint!”

Publicul este așteptat în număr cât mai mare la acest eveniment artistic deosebit, în care pe lângă susținerea tinerilor înscriși deja în concurs, acesta are ocazia de a acorda un binemeritat sprijin activităților social-educaționale derulate de centrul EGAL al Subfilialei de Cruce Roșie din municipiul Lupeni. Asta deoarece încasările realizate din vânzarea biletelor pentru acest spectacol vor fi donate Centrului EGAL de la Lupeni.

Festivalul-concurs național ”Brăduțul de argint” este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lupeni în parteneriat cu Subfiliala Crucea Roșie Română Lupeni și prof. Ileana Berchi, coordonator. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30.11.2019, începând cu ora 10,00 la Palatul Cultural Lupeni. Intrarea se va face pe bază de bilete, costul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Biletele pot fi achiziționate de la Palatul Cultural și de la Subfiliala Crucea Roșie Română Lupeni – Centrul EGAL .

https://youtu.be/bZrnhw8hl78