Asociația Niloran a demarat un nou proiect: “Tineri uricăneni pentru comunitate”

Home Educație Asociația Niloran a demarat un nou proiect: “Tineri uricăneni pentru comunitate”
Asociația Niloran a demarat un nou proiect: “Tineri uricăneni pentru comunitate”

Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul local al Orașului Uricani și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a demarat5 un nou proiect educațional pentru tineri, de data aceasta cei viați fiind tinerii din orașul Uricani.

Intitulat “Tineri uricăneni pentru comunitate” proiectul își propune să instruiască un grup de 100 de elevi ai Liceului Tehnologic  ”Retezat”, care vor învăța ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia.

”În perioada de desfășuare a proiectului, tinerii vor avea ocazia să discute cu oameni care dețin expertiză în domeniul participării publice, dar și cu primarul Orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, putând înțeleagă ce înseamnă poziția sa pentru comunitatea locală”, spune jurnalistul Nicu Tașcă, cel care coordonează acest program.

Proiectul “Tineri uricăneni pentru comunitate” are ca obiective  apropierea tinerilor din Orașul Uricani de comunitatea locală, creșterea competențelor tinerilor din Orașul Uricani și creșterea ratei de angajare a acestora. La finalul proiectului, tinerii din orașul Uricani își vor putea identifica un rol pe care să îl joace în comunitatea locală, putând să-și dezvolte o carieră.