Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al PPE

Home Politică Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al PPE
Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al PPE

Europarlamentarul hunedorean Siegfrie Mureșan a fost ales joi, 21 noiembrie, la summitul de la Zagreb al celui mai important grup politic european, în funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European.

Născut în județul Hunedoara, Siegfried Mureșan este europarlamentar PNL și purtător de cuvânt al Partidului Popular European. După alegerile europarlamentare din acest an, el a fost desemnat și în calitate de vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European. Conduce Delegația Comisiei parlamentare de cooperare UE – Republica Moldova și este membru al Comisiei pentru bugete.

Siegfried Mureșan este autor al mai multor rapoarte adoptate de Parlamentul European care au vizat acordarea de ajutor pentru victimele inundațiilor din România, sprijinirea fermierilor, obținerea de fonduri pentru combaterea efectelor pestei porcine, obținerea de bilete gratuite pentru tineri. A fost raportor al Parlamentului European pentru proiectul de buget al Uniunii Europene din anul 2018, devenind astfel primul român ales ca negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE.

Delegați din toate țările Uniunii Europene participă, în aceste zile la Zagreb, la summitul PPE, în care sunt aleși noii lideri ai acestei formațiuni politice. În funcția de președinte al PPE a fost ales, în premieră, un lider politic din blocul Estic. Este vorba despre polonezul Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European și fost premier al Poloniei.