Școala gimnazială ”I.D. Sîrbu” din Petrila e ”Made in Romania”

Home Educație Școala gimnazială ”I.D. Sîrbu” din Petrila e ”Made in Romania”
Școala gimnazială ”I.D. Sîrbu” din Petrila e ”Made in Romania”

Tradițiile românești constituie una dintre valorile inegalabile și incontestabile ale poporului nostru și nu trebuie să lăsăm timpul și evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm. Varietatea folclorului nostru dezvăluie copilului, în mod treptat, frumusețile artei populare, în al cărei conținut sunt înmănunchiate sentimentele poporului nostru. Numai educându-i pe copii, prin diverse activități, ne putem asigura că tradițiile vor avea continuitate în generațiile următoare.

”Prin acest proiect, prin activitățile pe care le-am propus în cadrul lui, urmărim ca elevii implicați să cunoască tradițiile și obiceiurile poporului nostru astfel ca acestea să aibă continuitate. Acest proiect nu ar fi posibil fără implicarea copiilor, a cadrelor didactice și a părinților cărora le mulțumim pentru sprijinul necondiționat”, a declarat profesor Liliana Gheban, coordonator proiect.

Proiectul ”Made in Romania – Made in Valea Jiului” își propune tocmai consumul responsabil și implicarea tinerei generații în astfel de activități responsabile, urmărindu-se următoarele obiective:

  • să nu se mai cumpere cantități mari de produse alimentare pentru a nu mai arunca mâncarea;
  • să se consume mai ales hrană în stare proaspătă;
  • încurajarea consumului de hrană puțin procesată;
  • să se consume mai ales mâncare pregătită acasă;
  • reducerea resturilor și a deșeurilor alimentare;
  • valorificarea deșeurilor alimentare;
  • importanța achiziționării alimentelor care provin de la distanțe mici;
  • consumul de fructe și legume adecvate sezonului;
  • preocuparea față de consecințele pe care le are standardizarea produselor.

”Felicit organizatorii acestui eveniment, Comitetul Eco-Școala al Școlii gimnaziale ID Sîrbu care, de bună seamă, reușește să implice și să responsabilizeze prin astfel de activități foarte importante, generațiile tinere ale orașului nostru și nu doar pe ei, pe părinții și dascălii lor. Și astăzi s-au prezentat foarte bine, părinți, copii, profesori, îi felicit pe toți și sper în continuarea acestor activități pentru că acestea ne dezvoltă din toate punctele de vedere. Chiar dacă a fost un concurs în care s-au prezentat extraordinar toate clasele Școlii gimnaziale ID Sîrbu și a structurilor care fac parte, eu cred și îi declar câștigători pe toți participanții”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Petrila ”Made in Romania” a însemnat un adevărat maraton al produselor culinare BIO, expuse cu sârguință în foaierul Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila, dar și un concurs cultural artistic în care elevii Școlii ID Sîrbu au pregătit programe artistice în care s-au întrecut de la cei mai mici până la cei mai mari, începând de la clasele pregătitoare și până la cei de clasa a VIII -a.

Vedeți mai multe imagini de la acest eveniment pe pagina de Facebook a Primăriei orașului Petrila.