Dialog între tinerii din Uricani și primarul Dănuț Buhăescu pe teme de interes comunitar

Home Educație Dialog între tinerii din Uricani și primarul Dănuț Buhăescu pe teme de interes comunitar
Dialog între tinerii din Uricani și primarul Dănuț Buhăescu pe teme de interes comunitar

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a fost invitat să intre în dezbatere și dialog cu mai mulți tinei din orașul Uricani, pe diverse teme de interes din viața comunității locale, în cadrul proiectului “Tineri uricăneni pentru comunitate”, proiect implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul local Uricani și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Proiectul vizează, printre altele, ca în urma unor sesiuni de training-uri susținute de jurnalistul Nicu Tașcă (coordonator al acestui program) tinerii din localitate să fie familiarizați cu tema participării publice. În acest scop, una din sesiunile de dezbatere a vizat chiar întâlnirea cursanților cu primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta a primit cu deosebit interes propunerea, mai ales că, așa cum chiar el recunoaște, și-a început propria sa activitate publică la o vârstă foarte tânără. Fiind la rândul său absolvent al unei școli superioare de jurnalism, dar și absolvent de Drept, primarul Dănuț Buhăescu a susținut în fața tinerilor uricăneni adevărate prelegeri despre activitatea administrației publice locale, despre proiectele aflate în derulare pe agenda Primăriei din Uricani, dar și despre rolul tinerilor în dezvoltarea comunității locale, rol pe care acesta îl consideră drept unul determinant.

Potrivit coordonatorului de proiect, Nicu Tașcă, interacțiunea dintre primarul Buhăescu și tinerii din Uricani participanți la acest proiect a fost una constructivă, dialogurile au fost foarte deschise iar tinerii au fost încântați de atenția acordată de edil, discuțiile continuând mult timp după încheierea training-urilor.

La rândul său, primarul s-a declarat încântat de implicarea tinerilor și de discuțiile avute și a promis că astfel de dialoguri vor mai avea loc mai des anul viitor și că, la cererea tinerilor, va căuta soluții pentru deschiderea unui Centru de Tineret în Uricani.

Nicu Tașcă a mai precizat că proiectul “Tineri uricăneni pentru comunitate” se dorește a fi o modalitate de apropiere a tinerilor de comunitatea din care fac parte, iar pașii făcuți în acest sens sunt foarte buni.