Aviz favorabil pentru legea lui Cristian Resmeriță privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru locuitorii Văii Jiului

Inițiativa legislativă a senatorului hunedorean Cristian Resmeriță privind modificarea Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii publice, prin includerea orașelor și municipiilor din Valea Jiului în rândul localităților din România afectate de poluare, în care locuitorii beneficiază de reducerea cu 2 ani a vârstei standard de pensionare a mai făcut un pas important spre adoptare.

Săptămâna trecută, Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Parlamentul României a avizat favorabil inițiativa legislativă a senatorului Cristian Resmeriță. ”Mă bucur că și colegii mei au înțeles importanța acestui proiect de lege, important și necesar pentru oamenii care au locuit și au muncit în Valea Jiului în ultimii 30 de ani. Prin avizul favorabil primit de la  Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital am mai făcut încă un pas important pentru ca această inițiativă legislativă să devină LEGE. Din păcate, am primit și un aviz negativ de la Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, dar sper însă ca acesta să nu influențeze atât de mult decizia colegilor mei”, a declarat Cristian Resmeriță.

După cum se știe Senatorul social-democrat Cristian Resmeriță  a inițiat în luna septembrie a acestui an, proiectul de lege prin care se reduce vârsta de pensionare cu 2 ani pentru toți cei care au lucrat în Valea Jiului în ultimii 30 de ani. Proiectul de lege a primit aviz favorabil de la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, cel de la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Parlament fiind deja al treilea aviz favorabil obținut. Până la aceast aviz, proiectul de lege a fost avizat pozitiv și de către Consiliul Economic şi Social dar și de către Consiliul Legislativ.

”Fac un apel și pe această cale la toate forțele politice să vină alături de mine în acest demers legislativ deosebit de important pentru cetățenii din Valea Jiului. Aștept și punctul de vedere al actualului Guvern, care sper să fie favorabil cetățenilor”, a mai declarat senatorul Cristian Resmeriță.