Activitate de informare anticorupție la Spitalul Județean de Urgență Deva

Home Stiri la zi Activitate de informare anticorupție la Spitalul Județean de Urgență Deva
Activitate de informare anticorupție la Spitalul Județean de Urgență Deva

Serviciul județean Anticorupție din județul Hunedoara a derulat în data de 28 noiembrie a.c., în cadrul campaniei ,,Tu poţi face luminăinițiată  pentru conştientizarea personalului M.A.I., a funcționarilor din alte instituții publice, precum şi a cetăţenilor cu privire la cauzele şi consecinţele implicării în fapte de corupţie, în baza parteneriatului dintre Direcția Generală Anticorupție şi Consiliul Judeţean Hunedoara, două activități de informare anticorupţie la Spitalul Județean de Urgență Deva, judeţul Hunedoara.

La activități a participat personalul de conducere al spitalului și medicii șefi de secție, respectiv medici și asistente șefe din cadrul aceleiași unități sanitare. Informarea personalului medical a fost realizată de ofiţerii de prevenire din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Hunedoara.

În vederea atingerii obiectivelor campaniei, personalului medical şi funcţionarilor publici le-au fost prezentate informații cu privire la competenţele DGA, principalele infracţiuni de corupţie, consecinţele implicării în fapte de corupţie şi modalitatea de contactare a  D.G.A. prin linia Call Center Anticorupție 0800 806 806.

Ofițerii S.J.A. Hunedoara au oferit auditoriului materiale de informare conținând mesaje preventive anticorupție.

La aceste activități au participat 75 de medici, asistente şi funcţionari publici.

Campania ,,Tu poţi face lumină” are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.