Studenți de la Facultatea de Științe din cadrul Universității Petroșani, în vizită de documentare la Consiliul Județean Hunedoara

Home Administrație Studenți de la Facultatea de Științe din cadrul Universității Petroșani, în vizită de documentare la Consiliul Județean Hunedoara
Studenți de la Facultatea de Științe din cadrul Universității Petroșani, în vizită de documentare la Consiliul Județean Hunedoara

Un grup de studenți de la Facultatea de Științe, specializarea Administrație Publică, din cadrul Universității Petroșani, au fost prezenți astăzi în vizită de documentare la Consiliul Județean Hunedoara. Grupul de studenți din anul II și III, însoțiți de profesori coordonatori, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și cu secretarul general al județului, Daniel Dan.

Președintele Mircea Flaviu Bobora le-a vorbit tinerilor despre strategia de dezvoltare a județului Hunedoara, despre prioritățile instituției, despre rolul Consiliului Județean Hunedoara în implementarea proiectelor care schimbă în bine fața comunității locale.

Educația, ca prioritate strategică, sănătatea, îmbunătățirea infrastructurii de drumuri județene și investițiile care s-au realizat, reducerea decalajelor între zona rurală și urbană prin implementarea unor proiecte de alimentare cu apă, canalizare și construirea unor rețele de gaz, atragerea de fonduri europene în valoare de peste 400 de milioane de lei, au fost câteva dintre principalele repere ale discuției.

Lor li se adaugă interesul conducerii instituției pentru dezvoltarea turismului prin îmbunătățirea infrastructurii de acces, prin proiecte de conservare, restaurare și valorificare a patrimoniului istoric bine reprezentat în județul Hunedoara, promovarea zonelor naturale deosebite, a tradițiilor și obiceiurilor. La buna promovarea a județului a contribuit din plin și multitudinea evenimentelor culturale organizate, în ultimii ani, sub patronajul Consiliului Județean Hunedoara. Toate proiectele gândite de echipa aflată la conducerea Consiliului Județean Hunedoara au primit girul consilierilor județeni care, prin votul lor în plen, le-au transpus în hotărâri.

Secretarul general al județului, Daniel Dan, a purtat cu studenții o discuție aplicată pe marginea modului de funcționare a Consiliului Județean Hunedoara, a instituțiilor pe care le are în subordine și care oferă servicii publice de interes județean.

Studenții secției de Administrație Publică a Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani au fost prezenți, în cadrul unei vizite similare de documentare și la Primăria municipiului Deva.