Tiberiu Iacob Ridzi acuză conducerea CEH că nu vrea să dea căldură în Petroșani și cere demisia lui Dioane și Vișan

Home Administrație Tiberiu Iacob Ridzi acuză conducerea CEH că nu vrea să dea căldură în Petroșani și cere demisia lui Dioane și Vișan
Tiberiu Iacob Ridzi acuză conducerea CEH că nu vrea să dea căldură în Petroșani și cere demisia lui Dioane și Vișan

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a solicitat astăzi, în mod public, demisia directorului general al CEH – Samuel Dioane și a directorului Termocentrale Paroșeni – Doru Vișan (fost secretar de stat în Ministerul Energiei, revenit după demitere la Paroșeni), acuzându-i că deși se pretind ”mari specialiști” în domeniul energiei, nu au reușit să găsească soluția de a furniza agent termic pentru populația din Petroșani și pentru ceilalți abonațio ai sistemului public de termoficare din Valea Jiului.

”Am purtat timp de un an întreg o corespondență cu conducerea CEH pe acest subiect, am fost dispuși să punem la dispoziția complexului infrastructura de distribuție a agentului termic din Petroșani, pentru ca abonații din orașul nostru să beneficieze de căldură și în această iarnă. De fiecare dată aceștia au refuzat, pentru ca în aceste zile să aflu de la un cetățean care a cerut explicații directorului de la Paroșeni, că domnul Vișan spune că de vină este Primăria Petroșani că nu se dă căldură. Eu vreau să-i atrag atenția acestui domn că toate demersurile făcute de noi s-au izbit ca de un zid la CEH, ceea ce ne arată că acolo e vorba fie de incompetență, fie mai rău, de reavoință, însăp și pentru un motiv și pentru celălalt, atât domnul Dioane, cât și domnul Vișan trebuie să plece de la conducerea CEH” a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta consideră, totodată, inadmisibil ca în ceea ce privește furnizarea de agent termic, Complexul Energetic Hunedoara să trateze în mod discriminatoriu cetățenii din Deva și pe cei din Valea Jiului. ”Am văzut că pentru furnizarea căldurii și apei calde în municipiul Deva, CEH a găsit soluția de face în mod direct acest serviciu pentru cetățeni. Ceea ce este foarte bine. Însă, eu le cer să trateze cel puțin în același fel și cetățenii din Valea Jiului. Nu pot accepta această dublă măsură cu care CEH tratează problema termoficării la Deva și, respectiv la Petroșani, cu atât mai mult cu cât cei din Deva se încălzesc practic cu cărbunele din Valea Jiului. Faptul că la Deva CEH poate face, prin Termocentrala Mintia, distribuția directă a agentului termic către abonați, iar la Petroșani nu se acceptă același mod de distribuție, mă determină să cred că acestor ”mari specialiști” nu le pasă deloc de oamenii din Valea Jiului. Și pentru asta trebuie să plece !”, a mai punctat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Iar asta cu atât mai mult cu cât, în opinia primarului din Petroșani, Doru Vișan, actualul director al Termocentralei de la Paroșeni a mai făcut un pocinog, fostul secretar de stat în Ministerul Energiei ținând ”la sertar” actul normativ care permitea salariaților din minerit care doreau să se retragă, acordarea unor ajutoare compensatorii, fapt confirmat și de repetatele luări de poziție în acest sens ale senatorului Cristian Resmeriță. ”Marele specialist Vișan a ținut aproape un an la sertar proiectul de ordonanță pentru acordarea salariilor compensatorii pentru minerii care decid să plece din sistem în cadrul unor programe de disponibilizare. A venit Guvernul liberal și a rezolvat problema în două zile. Atunci, mă întreb cum și-a justificat domnul Vișan salariul de secretar de stat. la fel mă întreb pentru ce ia și acum un salariu de peste 10.000 de lei, în condițiile în care Termocentrala de la Paroșeni e mai mult oprită, în timp ce la Petroșani, abonații sistemului de termoficare, nu au căldură și apă caldă. Eu cred că din cauza unor astfel de ”mari specialiști” a ajuns CEH în insolvență și mai cred că aceștia nu au ce căuta în fruntea acestui important agent economic pentru Valea Jiului”, a mai precizat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul din Petroșani a mai spus că va încerca să aibă o discuție și cu noul administrator special, dar și cu administratorul judiciar al CEH, pentru a le solicita și acestora să găsească totuși o soluție pentru ca CEH să furnizeze agent termic și la Petroșani, în același condiții în care o face la Deva.