La pornirea iluminatului de sărbători de la Uricani, copiii au exclamat: O, brad frumos !

Home Stiri la zi La pornirea iluminatului de sărbători de la Uricani, copiii au exclamat: O, brad frumos !
La pornirea iluminatului de sărbători de la Uricani, copiii au exclamat: O, brad frumos !

Și în orașul Uricani, potrivit tradiției, în ziua de Sfântului Nicolae, a fost pornit iluminatul ornamental de sărbători. Străzile principale ale orașului, dar mai ales ”Orășelul copiilor” amenajat în parcul de la Poștă, sunt de pe acum scăldate îl lumini multicolore, spre bucuria în primul rând a copiilor, dar și a celorlalți locuitori.

De altfel, copiii prezenți în număr mare în această seară în Orășelul copiilor, au exclamat la unison, imediat după pornirea iluminatului de sărbători: ”O, brad frumos !” Exclamația este una cât se poate de îndreptățită, pentru că anul acesta piesa de atracție principală din orașul Uricani este un brad natural foarte frumos, împodobit elegant cu ghirlande luminoase și decorațiuni specifice.

De asemenea, în parc a fost instalată și o frumoasă sanie cu reni, dar și un colorat și vesel Moș Crăciun, care vor fi, în perioada următoare, ”studiou foto” pentru uricăneni dar și pentru cei care vizitează orașul în prag de sărbătoare.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că și-a dorit foarte mult ca orașul să fie împodobit cât mai frumos pentru perioada sărbătorilor de iarnă, pentru ca oamenii să intre în atmosfera acestor sărbători și să mai uite de neplăcerile provocate peste an de multiplele lucrări edilitare care se desfășoară în oraș. ”Am avut un an plin, cu foarte multe lucrări edilitar-gospodărești și de investiții, care au generat firesc neplăceri specifice de șantier cetățenilor noștri. Desigur, toate aceste lucrări trebuiau făcute și ne bucurăm că am putut să le facem. În același timp, sărbătorile de iarnă au fost întotdeauna la Uricani unele cu un farmec aparte și, an de an, ne-am bucurat de frumusețea iluminatului ornamental și de bucuria copiilor care vin, zi de zi, în Orășelul copiilor, să se bucure de atmosfera acestor sărbători, în jurul bradului. De aceea, am mutat centrul de referință al iluminatului ornamental din acest an în acest parc și, după cum am constatat deja astăzi și din ceea ce spun oamenii, se vede treaba că am făcut un lucru pe placul cetățenilor și, mai ales, al copiilor. Într-o astfel de atmosferă întâmpinăm cu emoție sărbătoarea Nașterii Domnului și le doresc, încă de pe acum, concetățenilor mei, să aibă parte de sărbători fericite, frumoase și îmbelșugate”, a declarat primarul Dănuț Buhăscu.