Moș Nicolae, oaspete la Grădinița Dimitrov din Petroșani

Home Stiri la zi Moș Nicolae, oaspete la Grădinița Dimitrov din Petroșani
Moș Nicolae, oaspete la Grădinița Dimitrov din Petroșani

Așteptat de copii peste tot în lume, Moș Nicolae și-a făcut astăzi apariția și la Grădinița ”Dimitrov” din Petroșani. Ce-i drept, nu a venit ”în carne și oase”, ci întrupat în tinerii voluntari ai Filialei locale de Cruce Roșie. Aceștia au venit cu brațele pline de cadouri pentru toți copiii, cadouri primite, la rândul lor, în cadrul unei relații de parteneriat cu Crucea Roșie din Germania.

O mână de ajutor la distribuția acestor cadouri a dat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”În fiecare an, la începutul lunii decembrie, când vine si Mos Nicolae, căutãm sã aducem un pic de bucurie în inimile copiilor. Asta am reușit să facem astăzi, împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie unde am venit la Grădinița din Dimitrov cu pachete atent pregătite pentru copii. An de an, astfel de gesturi lumineazã sãrbãtorile celor de aici. Pachetele sunt fãcute de copiii din Germania, ei își dau din lucrurile lor, atât cât încape într-o cutie, pe care o ambaleazã frumos si pe care scriu apoi cã o doneazã unui copil cãruia îi specificã vârsta. Sunt gesturi de bunãtate, acum, în preajma Crãciunului, când toți trebuie sã învãțãm sã fim darnici și mai buni”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Reprezentanții Filialei de Cruce Roșie de la Petroșani spun că voluntarii acestei organizații vor continua acțiunile de acest fel pe perioada lunii decembrie, pentru că după Moș Nicolae, copiii deja îl așteaptă pe și mai darnicul Moș Crăciun.