Vernisaj fotografic și prezentări video cu zonele montane din Valea Jiului, de Ziua Internațională a Muntelui, la Petroșani

Home Cultură Vernisaj fotografic și prezentări video cu zonele montane din Valea Jiului, de Ziua Internațională a Muntelui, la Petroșani
Vernisaj fotografic și prezentări video cu zonele montane din Valea Jiului, de Ziua Internațională a Muntelui, la Petroșani

Sala de Marmură a Primăriei Municipiului Petroșani găzduiește miercuri 11 Decembrie 2019, începând cu ora 10,00 evenimentul dedicat marcării ”Zilei Internaționale a Munților”.

Organizat de Asociația de Schi și Turism Montan ”Pro Parâng” din Petroșani, evenimentul va fi marcat prin vernisarea unei expoziții foto, constituită în cadrul concursului de fotografie cu tematică montană, în cadrul căruia au fost selectate o serie de fotografii ale unor pasionați ai muntelui din Valea Jiului.

Potrivit informațiilor prezentate de Cazimir Radvanski, președintele Asociației Pro Parâng, pentru această expoziție au fost selectate lucrări avându-i drept autori pe: Mihai O. Bănănaș și Petru Jurcan (din Lupeni), Otilia Huszar, Petre Buică, Aldo Todoran (din Vulcan), Cristi Cernăianu, Constantin Grădinaru și Florinel Gâtlan (din Petrila), Petre Mănici, Dumitru Mucenic, Ioan Vanko, Attila Dobai, Iuliu Hornak, Eduard Wersanski, Sinela Viezuran și Edith Heczei-Elekes (din Petroșani).

Fotografiile vor fi expuse în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Muntelui, de la sala de marmură a Primăriei Petroșani, în 11 decembrie 2019, începând cu ora 10,00 urmând ca, în urma evaluărilor făcute de public, să fie stabilit și câștigătorul concursului de fotografie, care va fi anunțat în aceeași zi, în jurul prânzului.

Tot cu prilejul acestui eveniment, Asociația Pro Parâng va prezenta la Petroșani și o sesiune video, cu filmări și fotografii din zona montană a Văii Jiului.