Noul prefect al județului Hunedoara, Vasile Potecă, își preia de astăzi atribuțiile

Home Politică Noul prefect al județului Hunedoara, Vasile Potecă, își preia de astăzi atribuțiile
Noul prefect al județului Hunedoara, Vasile Potecă, își preia de astăzi atribuțiile

Guvernul a adoptat în ședința din 10 decembrie 2019, o hotărâre prin care Vasile Potecă este numit în funcția de prefect al județului Hunedoara. Acesta îl va înlocui din funcție pe actualul deținător al funcției de prefect, Tiberiu Fabius Kiszely.

Instalarea oficială a noului prefect al județului Hunedoara va avea loc miercuri, 11 decembrie 2019 de la ora 16,15 la sediul Prefecturii Hunedoara, prilej cu care Vasile Potecă va depune jurământul de învestire în această importantă funcție publică.

Noul prefect al județului Hunedoara, Vasilică Potecă s-a născut în data de 1 martie 1963, în județul Buzău. Este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în 1987. În domeniul administrativ a mai activat în calitate de secretar al Consiliului Popular al Comunei Turdaș (1987 – 1990), de consilier juridic principal la Prefectura Hunedoara și mai apoi de consilier juridic la Consiliul Județean Hunedoara (1991-1994). Între anii 1994 – 1995 a fost șeful Serviciului Administrație Publică Locală din cadrul Primăriei Deva, ulterior transferându-se în domeniul privat. Vasile Potecă a revenit în administrația publică în 2012, în funcția de subprefect al județului Hunedoara, iar între 2014 – 2019 a ocupat, pe rând, funcțiile de director general adjunct al SC Apa Prod SA Deva, administrator public al comunei Ilia, administrator public al municipiului Deva și inspector la Primăria Comunei Ilia.

Vasilică Potecă a fost membru al PNL, îndeplinind în ultima perioadă și funcția de secretar executiv al PNL Hunedoara, dar și-a suspendat, de curând activitatea politică, pentru a putea fi desemnat în funcția de prefect al județului Hunedoara.