Situația de la Arcelor Mittal Hunedoara, analizată de prefectul de Hunedoara cu reprezentanții firmei

Home Economie Situația de la Arcelor Mittal Hunedoara, analizată de prefectul de Hunedoara cu reprezentanții firmei
Situația de la Arcelor Mittal Hunedoara, analizată de prefectul de Hunedoara cu reprezentanții firmei

În cursul zilei de 13 decembrie 2019, noul prefect al județului Hunedoara, Vasilică Potecă a avut la sediul Prefecturii Hunedoara o înrevedere cu reprezentanții conducerii firmei ArcelorMittal Hunedoara S.A., respectiv cu: Dayananda-Rao Pawar – CEO, Amit Dasgupta – CFO, Adrian Toma Manager Mentenanță și Diana Rosculet Manager Logistică și Vânzări.

Reprezentanții Arcelor Mittal Hunedoara i-au prezentat prefectului județului situația dificilă în care se află societatea și l-au asigurat pe acesta cu privire la faptul că sunt parteneri responsabili ai autorităților județene, intenționând să-și continue investiția în județ.

La rândul său, Prefectul județului i-a informat că, în urma demersurilor realizate la nivel guvernamental, în cursul săptămânii viitoare Guvernul României își va asuma răspunderea în Parlament pe modificările articolelor care vizează domeniul energiei din Ordonanța 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene. Modificările vizează liberalizarea pieței de energie, în sensul că se va elabora și o schemă de ajutor de stat privind prețul certificatelor de CO2, documentație care va fi transmisă inclusiv Instituției Prefectului – județul Hunedoara, spre consultare.

De asemenea, reprezentanții firmei ArcelorMittal Hunedoara S.A au fost asigurați de întregul sprijin al Instituției Prefectului și al Guvernului României, pentru care problematica energiei și a investițiilor străine sunt prioritare.