Fotografiile artistului EFIAP Francisc Nemeth au ajuns, în premieră, într-un ”stat-stan”: Kyrgyzstan

Home Cultură Fotografiile artistului EFIAP Francisc Nemeth au ajuns, în premieră, într-un ”stat-stan”: Kyrgyzstan
Fotografiile artistului EFIAP Francisc Nemeth au ajuns, în premieră, într-un ”stat-stan”: Kyrgyzstan

Dacă luiFileas Fogg, celebrul personal al lui Jules Verne, i-au trebuit 80 de zile să facă ocolul pământului, maestrului Francisc Nemeth, apreciatul artist fotograf EFIAP din Vulcan (Valea Jiului) i-a fost necesar mult mai puțin timp pentru a-și ”plimba” impresionantele sale creații fotografice de-a lungul mapamondului.

Cunoscut în toată Europa, dar și în America de Nord, Asia, Australia ș.,a.m.d., Francisc Nemeth a uimit iubitorii de artă fotografică de pe întreaga planetă cu imaginile sale care, orișiunde în lume sunt trimise de acestea, își regăsesc rapid locul pe simezele celor mai pretențioase saloane de artă fotografică organizate la nivel mondial.

Ultima ”ispravă” artistică a maestrului Francisc Nemeth se leagă de prezența unor lucrări ale sale în… Kyrgyzstan. Și chiar când mă pregăteam să scriu că nu cred să mai existe vreo țară de pe glob în care să nu fi ajuns fotografii ale lui Francisc Nemeth, domnia sa mă corectează cu umorul său fin, spunând că ”deși în Asia există un buchet de șapte state învecinate ale căror nume se termină cu: ”stan”, în această parte de lume nu am trimis fotografii la expoziții până acuma”. Poate tocmai de aceea e de la sine înțeles faptul că primul contact al ”statelor-stan” cu creațiile maestrului Nemeth a fost atât de profund încât organizatorii Salonului  Internațional de Artă Fotografică sub genericul: ”Philharmonia 2019” din Kyrgyzstan i-au acceptat toate cele 10 fotografii trimise de acesta, la solicitarea organizatorilor, fotografii care se vor regăsi în prestigioasa expoziție foto din Bishkek. 

Cele 10 lucrări se intitulează: Angela; Autumn night; Beauty in autumn; Dreaming in blue; Dreaming; First contact; Iustina with hat; Man with pipe; Mountain Life; Playfellows. Pentru artistul fotograf Francisc Nemeth, expunerea acestora în cadrul Salonului  Internațional de Artă Fotografică sub genericul: ”Philharmonia 2019” din Kyrgyzstan constituie, așa cum ne mărturisește chiar domnia sa, un cadou drăguț înainte de sărbători. ”Mă bucur că am reușit să duc aceste creații și într-un ”stat-stan”, așa cum mă bucur că așa am ajuns sufletește și la Bishkek, capitala Kyrgystanului. Mulțumiri datorez organizatorilor dar mai ales modelelor: Iustina Drobotă, Maria Buta, Andrada Daniel, Liviu Florin Țabrea, și Angela Maxim. Succesul este și a lor, le doresc tuturor: Sărbători Fericite!”, a spus Francisc Nemeth.

Dacă nu reușiți să ajungeți la expoziția de la Bishkek, avem o veste bună. O parte din aceste fotografii se vor regăsi și în expoziția ”Obiectiv/Subiectiv” organizată de Asociația Artiștilor Fotografi din județul Hunedoara, expoziție care va fi vernisată miercuri, 18 decembrie 2019, de la ora 18,00 la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. Sau, dacă deja ați accesat acest articol, puteți regăsi o parte din aceste fotografii, atașate chiar aici.

Sincere felicitări, stimate maestre !