Tiberiu Iacob Ridzi: ”Sărbătorile de la Casa Pollicino au o însemnătate specială, alături de copiii speciali”

Home Stiri la zi Tiberiu Iacob Ridzi: ”Sărbătorile de la Casa Pollicino au o însemnătate specială, alături de copiii speciali”
Tiberiu Iacob Ridzi: ”Sărbătorile de la Casa Pollicino au o însemnătate specială, alături de copiii speciali”

În fața unui gest absolut demn de apreciat al primarului Tiberiu Iacob Ridzi, aproape că nici nu mai contează numărul anilor de când, cu o lăudabilă consecvență, acesta își alocă o zi specială, în pragul sărbătorilor de Crăciun, pentru a fi alături de copiii speciali de la Casa Pollicino.

”Sărbătorile de la Casa Pollicino au o însemnătate specială, alături de copiii speciali.
Trebuie să recunosc că abia aștept în fiecare an să mă regăsesc în echipa de la Casa Pollicino, în zilele premergătoare Crăciunului, când se cunoaște deja, avem de pregătit împreună sarmale pentru copiii casei. Așa a fost și astăzi. Le doresc copiilor, părinților, dar și tuturor celor care au grijă de această Casă, sărbători fericite, multă sănătate și putere!”, a mărturisit primarul Tiberiu Iacob Ridzi, după experiența unei noi zile de voluntariat la Pollicino.

Cuvintele acestuia vin după o zi de miercuri, 18 decembrie 2019 în care, mai întâi a fost asistent al bucătăreselor de la Casa Pollicino împreună cu care, conform unei acțiuni de voluntariat devenită deja tradiție, a pregătit masa festivă de Crăciun a copiilor. S-au gătit câteva sute de sarmale, dar și alte bucate pentru masa festivă a copiilor. ”Este o experiență plăcută și pentru noi, prezența domnului primar, care ca în fiecare an, ne ajută cu toată inima la făcut sarmalele și ne este alături, nouă și, mai ales, copiilor”, spune bucătăreasa Corina Perța de la Casa Pollicino din Petroșani.

De prezența primarului la acest eveniment special se bucură, de fiecare dată, și copiii care vin la acest centru educațional special, care-l consideră pe primarul Petroșaniului un adevărat prieten. Și asta nu doar pentru că ajută, de sărbători, la pregătirea meselor festive, ci și pentru că le este alături în foarte multe momente speciale, fiindu-le totodată un sprijin în buna funcționare a acestui așezământ.

De altfel, odată cu reducerea sprijinului financiar venit din partea fondatorilor Casei Pollicino, pe fondul problemelor economice existente în Italia, tot la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, Consiliul local ia în calcul posibilitatea ca, pentru anul 2020, sprijinul financiar acordat de la bugetul local al municipiului Petroșani, să crească semnificativ, astfel încât activitatea de aici să poată continua fără probleme. Astfel, pentru cei 60 de beneficiari ai serviciilor sociale, educaționale, de îngrijire și de asistență psihologică, Asociația de voluntariat ”Casa Pollicino” a fost selecționată pentru primirea subvenției pentru anul 2020, în sumă totală de 316.800 de lei.

”Casa Pollicino este un centru care reprezintă deja un model de bune practici la nivel european în ceea ce privește serviciile sociale, educaționale și de consiliere, iar activitatea personalului de aici și-a dovedit din plin eficiența. Ne propunem să continuăm activitatea acestui centru în aceleași condiții iar, având în vedere și problemele de finanțare pe care le au partenerii din Italia, vrem să creștem noi contribuția financiară către acest centru. Desigur, având în vedere faptul că aici vin copii, nu doar din Petroșani, ci din toată Valea Jiului, sperăm ca exemplul comunității din Petroșani să fie urmat și de alții, pentru că activitatea Casei Pollicino merită și trebuie susținută în continuare”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La Petroșani, Consiliul local va lua o decizie în acest sens în ședința publică programată joi, 19 decembrie 2019.

Fotografii de Geza Szedlacsek