Rectorul Universității din Petroșani renunță la activitatea politică

Home Politică Rectorul Universității din Petroșani renunță la activitatea politică
Rectorul Universității din Petroșani renunță la activitatea politică

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin a renunțat la calitatea sa de membru al PSD. Acesta și-a înaintat demisia din calitatea de membru al organizației PSD Petroșani, la începutul acestui an, din dorința de închide orice fel de abordare politică a alegerilor interne care vor avea loc în acest an, pentru desemnarea noii conduceri a instituției academice din Valea Jiului.

Decizia vine după ce prof.univ.dr.ing. Radu Sorin și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de rector al Universității din Petroșani. ”Chiar dacă în spațiul public s-au mai făcut speculații cu privire la politizarea activităților din Universitate, colegii mei știu că factorul politic nu a fost unul de interes pentru activitatea din cadrul Universității. Și eu, ca și mulți alți colegi, am fost invitați în diverse partide politice unde am acceptat să punem la dispoziția comunității experiența noastră. Anul 2020 este însă un an electoral, atât pe scena politică din România, cât și un an în care la Universitatea din Petroșani vor avea loc alegeri pentru noua echipă de conducere. Nu doresc nici ca aceste două tipuri de alegeri să interfereze în vreun fel, așa cum nu-mi doresc ca Universitatea din Petroșani să devină un subiect de dezbatere politică. Din acest motiv, am decis să renunț la calitatea mea de membru al unui partid politic și vreau ca, împreună cu colegii din Universitate, să ne concentrăm atenția pe acele teme care privesc dezvoltarea Universității din Petroșani și creșterea prestigiului acesteia în comunitatea locală și în rândul comunității academice din România și din lume”, a declarat rectorul Radu Sorin.

Acesta a precizat de asemenea că nu intenționează, sub nici o formă, să fie prezent anul acesta în vreo altă candidatură publică, în afara celei pentru funcția de rector al Universității din Petroșani. Alegerile interne pentru desemnarea viitorului rector al instituției de învățământ superior de la Petroșani vor avea loc la finalul lunii februarie 2020. Potrivit unor noi prevederi din regulamentul intern de organizare, pentru a fi validate, alegerile pentru desemnarea viitorului rector trebuie să se desfășoare cu cel puțin doi candidați înscriși la acest scrutin.