Premiul Exclusiv ”Omul Anului 2019 în Valea Jiului” îi revine lui Lucian Resmeriță

Home Stiri la zi Premiul Exclusiv ”Omul Anului 2019 în Valea Jiului” îi revine lui Lucian Resmeriță
Premiul Exclusiv ”Omul Anului 2019 în Valea Jiului” îi revine lui Lucian Resmeriță

Într-o misiune de evaluare a activității și a imaginii publice a unor personalități ale vieții publice din regiunea Văii Jiului, Grupul de presă Exclusiv a evidențiat, în ultimii 20 de ani, în cadrul așa-numitelor ”Premii Exclusiv”, acei oameni din comunitatea Văii Jiului care nu doar că au reușit să-și pună amprenta în activitățile derulate în folosul cetățenilor, dar care au reușit, în egală măsură, să aducă în fața opiniei publice rezultatele muncii și performanțelor lor profesionale.

Din rândul acestor personalități publice locale (despre care vom vorbi mai mult în edițiile noastre viitoare) am ales una, în dreptul căreia putem așeza calificativul ”Foarte bine” în ceea ce privește imaginea publică pe care a reușit să și-o construiască, prin activitatea sa și printr-o prezență constantă, pozitivă în comunitate, prin intermediul mass-media. Acesteia, credem noi, i se cuvine pentru întreaga activitate din anul precedent, titlul de OMUL ANULUI în Valea Jiului.

Din orice perspectivă am face o astfel de analiză, este cât se poate de evident că anul 2019 l-a evidențiat, pe scena publică locală, pe tânărul primar al municipiului Lupeni LUCIAN RESMERIȚĂ. De aceea, în opinia noastră, a celor de la Exclusiv Media Group (și credem că mulți alții subscriu acestei opinii) Lucian Resmeriță este ”Omul Anului 2019 în Valea Jiului”.

Este mai mult decât evident că, în ceea ce privește activitatea lui Lucian Resmeriță ca primar al municipiului Lupeni, balanța se înclină decisiv în direcția reușitelor în ceea ce privește dezvoltarea municipiului Lupeni. Anul 2019 a consemnat pentru această localitate probabil cea mai intensă activitate din ultimele trei decenii. Investițiile în infrastructura de transport rutier și pietonal s-au derulat la Lupeni în anul 2019 într-un ritm fără precedent. Proiecte semnificative (atât din punct de vedere financiar, cât și al ariei de interes cetățenesc) au vizat modernizarea celor două mari bulevarde ce străbat localitatea, Bulevardul Revoluției și Bulevardul Păcii, dar și a altor zeci de străzi, trotuare și alei pietonale din diverse zone ale municipiului. Acestea au venit însoțite de alte proiecte care au vizat și reabilitarea și modernizarea zonelor verzi care mărginesc drumurile din oraș, a unor piețe publice și a celor mai importante puncte de întâlnire a cetățenilor. Astfel,
parcurile din Lupeni au devenit dintr-un simplu loc de odihnă, adevărate puncte de interes pentru tot mai mulți cetățeni, prin dotarea acestora cu locuri de joacă pentru copii și scene pentru derularea unor evenimente artistice.

Anul 2019 a consemnat la Lupeni și începutul unei noi identități economice a acestei localități, investițiile publice realizate în stațiunea turistică Straja, dublate cele ale investitorilor privați de aici, încurajați în acest sens de autoritățile locale, reușind să aducă Straja în topul stațiunilor de schi din România și au reușit, pentru prima oară, să țină viu interesul turiștilor pentru această destinație și pe timpul sezonului de vară.

De profesie dascăl, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a înțeles că, într-o comunitate care-și propune ca obiectiv creșterea standardelor de viață ale cetățenilor, dincolo de necesarele investiții în infrastructură și turism, administrația locală trebuie să sprijine în mod semnificativ activitățile din sănătate, din educație, din cultură și artă. Iar toate acestea s-au regăsit pe agenda acțiunilor publice ale primarului Lucian Resmeriță în 2019, consemnate cu regularitate în presă.
Pentru că primarul Lucian Resmeriță a înțeles și că oamenii trebuie să fie corect, complet și permanent informații despre acțiune administrației locale, despre activitățile și evenimentele care au loc pe raza localității, acționând eficient și în această direcție.

Toate aceste argumente, la care mai pot fi aduse însă foarte multe altele, confirmă fără nici un dubiu obiectivitatea decizie noastre de a-i conferi lui LUCIAN RESMERIȚĂ (primarul municipiului Lupeni) binemeritatul titlu de OMUL ANULUI 2019 ÎN VALEA JIULUI. Cu certitudinea că această confirmare îl va mobiliza să păstreze ștacheta activităților sale pentru comunitatea căreia îi aparține și pe care o conduce la cote la fel de ridicate și cu speranța că exemplul acestuia va fi urmat și de alte personalități ale vieții publice locale convinse că pot avea un rol în dezvoltarea comunității locale din Valea Jiului. Pentru că, în ceea ce ne privește, analiza pentru ”Omul anului 2020” deja a început.