Expoziţie a tinerei Elek Iustina Alexandra la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Home Cultură Expoziţie a tinerei Elek Iustina Alexandra la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni
Expoziţie a tinerei Elek Iustina Alexandra la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni a deschis seria activităților expoziționale din noul an 2020,  cu o expoziţie personală semnată de Elek Iustina Alexandra. Tânăra artistă, elevă în clasa a VI-a C la Şcoala Gimnazialã Nr.3 din Lupeni se află- la cea de-a doua sa expoziție personală de artă plastică.

Ea mai participat însă și la o serie de acţiuni culturale colective, reușind, în urmă cu doi ani, să câștige Marele Premiu al tradiționalului concurs internaţional de desen ”Lupul de argint”, organizat la Lupeni sub egida Asociației Culturale ”Iosif Tellmann”.

De data aceasta, Elek Iustina Alexandra propune iubitorilor de artă plastică peste 50 de creații expuse, realizate pe suport de pânză, hârtie sau vinil, în tempera, acril şi creioane colorate. Lucrările abordeaz teme variate, de la peisaje şi portrete, până la elemente cosmice, flori sau animale.

Vernisajul acestei expoziții a avut loc la finalul săptămânii trecute, la eveniment fiind prezenți, printre alții, prof. Daniela Szekely (diriginta tinerei creatoare), colegi, membri ai familiei, membrii ai Asociaţiei Culturale ,,Iosif  Tellmann’’, alți iubitori de art.

De asemenea, evenimentul expozițional a fost dublat și de un recital al membrilor Cenaclului cultural-artistic ”Pas cu pas” (coordonator: Petronela Baldovin), care au adus un omagiu marelui poet Mihai Eminescu, de la nașterea căruia se împlinesc, în aceste zile, 170 de ani.

Expoziția Alexandrei Elek poate fi vizitată, zilnnic, la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni, cartier Bărbăteni.

Text&foto: Antoneta DUBAN