Adrian Nicolae David a fost ales de primarii PNL să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara

Home Politică Adrian Nicolae David a fost ales de primarii PNL să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara
Adrian Nicolae David a fost ales de primarii PNL să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara

Primarii liberali din județul Hunedoara și-au exprimat decizia de a-l susține pe Adrian Nicolae David în vederea reprezentării PNL în alegerile locale din acest an pentru funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara.

Primarii au avut de ales între 4 candidați liberali care și-au exprimat dorința de a candida pentru o astfel de poziție, respectiv: Adrian Nicolae David (administrator public al municipiului Deva), Daniel Răducanu (primarul comunei Baru), Vasile Iorgovan Velichi (fost director al AJOFM Hunedoara) și Mircea Ion Rovinar (primarul comunei Vălișoara). Acesta din urmă și-a anunțat însă retragerea din cursă chiar înaintea desfășurării BPJ al PNL Hunedoara de joi, 16 ianuarie.

În urma voturilor exprimate de primarii PNL din județul Hunedoara, Adrian Nicolae David a obținut 21 de voturi, în timp ce pentru Daniel Răducanu au votat 6 primari, iar pentru Vasile Iorgovan Velichi, niciunul.

”Sunt onorat de imensa încredere ce mi-a fost acordată astăzi, de către primarii liberali din Hunedoara. Am fost desemnat să fiu candidatul lor pentru președinția Consiliului Judetean. Acesta e momentul în care putem redeveni, împreună, echipa ce va porni motoarele dezvoltării în județul nostru. Uniți, pornim pe calea victoriei!”, a declarat Adrian Nicolae David.

Adrian Nicolae David este membru PNL din anul 2014 și a mai ocupat, ca interimar, funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara timp de un an, între iunie 2015 și iunie 2016, după arestarea fostului președinte Mircea Ioan Moloț. David are 38 de ani, este absolvent al Facultăţii de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara și a lucrat, mai întâi, ca și cadru universitar la Facultatea de Științe de la Universitatea din Petroșani, ca și consilier al directorului general al CEH, consilier personal al primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, consilier personal al primarului municipiului Deva, Florin Oancea. În prezent este administratorul public al Primăriei municipiului Deva. A intrat în viața politică după anul 2000, mai întâi ca membru al UNPR (partid pe listele căruia a fost ales, în 2012, consilier județean), iar din 2014 este membru al PNL.

Votul obținut astăzi de Adrian David nu este unul final, decizia privind nominalizarea candidatului PNL pentru funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara fiind a Colegiului Director al Organizației județene a PNL Hunedoara.