Investiții finalizate la Uricani pentru modernizarea Grădiniței nr. 1

Home Administrație Investiții finalizate la Uricani pentru modernizarea Grădiniței nr. 1
Investiții finalizate la Uricani pentru modernizarea Grădiniței nr. 1

Copiii și cadrele didactice de la Grădinița nr. 1 din orașul Uricani și-au reluat activitatea după ce imobilul destinat pregătirii preșcolarilor a fost complet reabilitat de autoritățile publice locale.

Potrivit primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, la Grădinița nr. 1 situată pe strada Aleea Jiului s-au realizat în ultimul an investiții semnificative, constând în anveloparea zidurilor exterioare ale întregii clădiri, înlocuirea integrală a tâmplăriei (atât la partea interioară, cât și exterioară), înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, înlocuirea în totalitate a rețelelor termice, schimbarea centralei termice și racordarea acesteia la noua rețea de gaz metan, construirea unui acoperiș nou (de tip șarpantă), modernizarea grupurilor sanitare și amenajarea unor grupuri sanitare suplimentare, refacerea integrală a tencuielilor și zugrăvelilor interioare.

”Practic, putem spune că am adus această clădire la noile cerințe și la noile standarde de calitate pentru infrastructura educațională. Eu cred că, atunci când vine vorba despre copii, despre asigurarea condițiilor de care aceștia au nevoie în instituțiile școlare și preșcolare, nu trebuie să facem nici un fel de rabat de la calitate. Asta am făcut și până acum, așa am acționat și în ceea ce privește modernizarea acestei grădinițe și la fel vom face și pentru modernizarea celorlalte unități de învățământ din orașul Uricani”, a declarat primarul orașului Uricani.

Grădinița nr. 1 din Uricani este, în prezent cea mai mare instituție de învățământ preșcolar din acest oraș însă, în scurt timp, la Uricani va fi deschisă încă o mare unitate de acest fel, în zona situată în spatele blocului 13, investiția fiind în derulare.