Averstiment ISU / Atenție la setările GPS. Drumul cel mai scurt nu e întotdeauna și drumul cel mai bun !

Home Stiri la zi Averstiment ISU / Atenție la setările GPS. Drumul cel mai scurt nu e întotdeauna și drumul cel mai bun !
Averstiment ISU / Atenție la setările GPS. Drumul cel mai scurt nu e întotdeauna și drumul cel mai bun !

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara atenționează șoferii să consulte și alte surse cu privire la starea unor căi rutiere, atunci când optează pentru ”Drumul cel mai scurt” introdus în setările pe GPS.

Aceștia aduc drept argument în acest sens și pățania unui turist britanic care s-a rătăcit undeva în munți, în Ținutul Pădurenilor.

Astfel, pompierii Detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor. După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chișinău, pe DRUMUL CEL MAI SCURT.

Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coșmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă înghețată.

Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare.

Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ.

După aşa o aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul ”cel mai sigur”.