Pasionații de robotică se întâlnesc în ”Robotics Valley Winter Edition” la Universitatea din Petroșani

Home Educație Pasionații de robotică se întâlnesc în ”Robotics Valley Winter Edition” la Universitatea din Petroșani
Pasionații de robotică se întâlnesc în ”Robotics Valley Winter Edition” la Universitatea din Petroșani

Pasionații de robotică din Valea Jiului își dau întâlnire sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 11,00 la ediția de iarnă a evenimentului ”Robotics Valley”. Evenimentul este organizat de echipa RO063WAFFY de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Petrila și va fi găzduit la sala de lectură a Bibliotecii Universității din Petroșani.

Potrivit liderului echipei de robotică RO063WAFFY, Adrian Negoiță, acţiunea este o avanpremieră a celei de-a doua ediții a Festivalului Robotics Valley, care va avea loc în această vară, la fosta Mină Petrila. ”RO 063 WAFY este o echipă de robotică formată din elevi ai Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, noi fiind cei prin care a pătruns pentru prima dată în Valea Jiului pasiunea pentru robotică și noile tehnologii. Scopul general al echipei noastre este acela de a conștinentiza oamenii din Valea Jiului să folosească tehnologia în viața de zi cu zi”, a declarat Adrian Negoiță.

Pasiunea pentru robotică a tinerilor din Valea Jiului s-a concretizat prin constituirea de echipaje de robotică, atât la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Petrila, cât și la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani și, de curând și la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan. Implicarea din ce în ce mai activă a tinerilor din Valea Jiului în robotică a determinat și conducerea Universității din Petroșani să susțină proiectele acestora, evenimentul ”Robotics Valley” constituind o a doua demonstrație de robotică organizată aici (după cea de la finalul anului trecut, care i-a avut ca organizatori pe liceenii din echipa ”Alpha Bit” de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”).

De altfel, rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că în cadrul instituției de învățământ academic de la Petroșani a fost stabilit deja un parteneriat cu unitățile de învățământ liceal care dezvoltă pasiunea tinerilor pentru robotică și tehnologie, iar mai mult decât atât, Universitatea din Petroșani își propune să acrediteze și o nouă specializare de licență în domeniul roboticii.