Noi discuții privind viitorul CEH, mediate de prefectul de Hunedoara

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara și liderii sindicatului reprezentativ ”Muntele” din cadrul acestei companii au avut miercuri, 29 ianuarie 2020 o nouă rundă de discuții, de această dată în prezența prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Potrivit prefectului judeţului, Vasilică Potecă, principalele solicitări ale sindicatului vizează solicitarea de sprijin instituţional pentru rezolvarea unor situaţii care pot afecta viitorul activităţii în mineritul şi în producerea de energie electrică în Valea Jiului. ”Reprezentanţii minerilor mi-au solicitat sprijin pentru rezolvarea mai multor situaţii, cea mai importantă fiind legată de urgentarea procedurii de reorganizare a CEH”, a declarat prefectul Vasile Potecă.

Potrivit solicitărilor exprimate de reprezentanții sindicatelor, reorganizarea CEH ar urma să se facă, într-o primă etapă, prin preluarea Termocentralei de la Mintia de către o Unitate Administrativ Teritorială interesată, fie Primăria Municipiului Deva sau Consiliul Judeţean Hunedoara, ambele exprimându-și intenția de a prelua în administrare termocentrala de la Mintia-Deva. Mai apoi, într-o a doua etapă de reorganizare a CEH, la nivelul Văii Jiului ar urma să se formeze „Complexul Energetic Valea Jiului” – compus din Termocentrala Paroşeni, din cele 4 exploatări miniere în activitate, respectiv Lonea şi Lupeni (cu Ajutor de stat) şi Livezeni şi Vulcan (fără Ajutor de stat), împreună cu Sucursala Prestserv Petroșani.

Tot astăzi, în urma discuțiilor mediate de prefectul județului Hunedoara, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia de a sprijini orice demers al autorităților publice în acest sens, apreciind că interesul comun constă în asigurarea continuității în producerea de energie electrice și implicit în asigurarea energiei termice pentru populație.