CJH va cumpăra un microbuz nou pentru transportul copiilor cu nevoi speciale de la Școala ”IG Duca” din Petroșani

Home Administrație CJH va cumpăra un microbuz nou pentru transportul copiilor cu nevoi speciale de la Școala ”IG Duca” din Petroșani
CJH va cumpăra un microbuz nou pentru transportul copiilor cu nevoi speciale de la Școala ”IG Duca” din Petroșani

După ce, la finalul anului trecut, Consiliul județean Hunedoara a achiziționat un microbuz nou care a fost dat în folosință Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, pentru asigurarea transportului școlar pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES), anul acesta administrația județeană intenționează să facă o achiziție similară, în același scop, pentru Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că solicitarea făcută în acest sens de conducerea Școlii ”I.G. Duca” a fost aprobată favorabil, iar achiziția microbuzului școlar urmează să fie introdusă pe lista de investiții a Consiliului județean Hunedoara pentru anul 2020 și aprobată în ședința din această lună a forului legislativ județean, odată cu proiectul de buget.

”Sigur că așa cum am procedat și în cazul copiilor cu CES de la Liceul ”Dimitrie Leonida” înțelegem că este vital ca CJH să ajute la cumpărarea unui nou mijloc de transport pentru a aduce toți acești copii din Valea Jiului, de la Uricani, la Petria, aici, la Școala ”I.G.Duca” din Petroșani, unde funcționează clase dedicate acestora. Din discuțiile pe care le-am avut cu președintele Consiliului Județean, sigur va fi prins și acest mijloc de transport în lista de investiții a Consiliului Județean Hunedoara. Bugetul va fi aprobat în 21 februarie iar după aprobarea bugetului, vom demara procedurile legale pentru a cumpăra un microbuz școlar nou și, mai apoi, pentru a-l da în administrare celor de la școala ”IG Duca” din Petroșani”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.