Pagubele generate de ”Codul Roșu” de viscol în județul Hunedoara, evaluate de o echipă de la Prefectură

Home Stiri la zi Pagubele generate de ”Codul Roșu” de viscol în județul Hunedoara, evaluate de o echipă de la Prefectură
Pagubele generate de ”Codul Roșu” de viscol în județul Hunedoara, evaluate de o echipă de la Prefectură

O echipă a Instituţiei Prefectului-Judeţul Hunedoara s-a deplasat în după-amiaza zilei de joi, 6 februarie 2020, în zonele Râu de Mori – Baraj Retezat pentru a urmări la faţa locului intervențiile pentru realimentarea cu energie electrică, întreruptă aici în urma vântului puternic de noaptea trecută care a rupt mai multe fire de înaltă tensiune.

Au fost identificate punctele de întrerupere a alimentării cu energie electrică: două în Zona barajului şi una în Parcul Naţional Retezat. Echipele de tehnicieni intervin pentru reparaţiile necesare.

Potrivit unei informări a Instituției Prefectului județului Hunedoara, pentru locuitorii comunei Râu de Mori se estimează ca va fi restabilită alimentarea cu energie electrică astăzi în jurul orei 18.00, iar pentru repunerea în circuit a posturilor de transformare care aparţin de Hidroelectrica, tehnicienii spun că vor termina intervenţia mâine seară.

Reamintim ca zona amintită s-a aflat noaptea trecută sub avertizare meteo „Cod roşu de viscol” şi a fost afectată de vântul deosebit de puternic, ce a cauzat pagube la reţeaua de medie tensiune ce alimentează consumatorii din Râu de Mori.