Primarul Petroșaniului atenționează Apa Serv-ul că lucrările de modernizare a rețelelor generează nemulțumirile oamenilor

Home Administrație Primarul Petroșaniului atenționează Apa Serv-ul că lucrările de modernizare a rețelelor generează nemulțumirile oamenilor
Primarul Petroșaniului atenționează Apa Serv-ul că lucrările de modernizare a rețelelor generează nemulțumirile oamenilor

Numărul mare de reclamații primite de la cetățenii municipiului Petroșani, care se declară iritați de disconfortul creat de săpăturile care se fac în foarte multe locuri din oraș dar și de modul de lucru al celor care execută lucrările la modernizarea rețelelor de apă și canalizare, l-au determinat pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi să atenționeze conducerea Apa Serv Valea Jiului că riscă aplicarea de amenzi din partea Primăriei dacă nu tratează cu mai multă atenție, ca beneficiar direct, intervențiile de pe șantierele deschide la Petroșani.

Primarul municipiului Petroșani s-a întâlnit joi, 6 februarie, cu directorii Apa Serv Valea Jiului, cărora le-a prezentat reclamațiile primite de la cetățeni, însoțite de imagini cu modul de execuție al lucrărilor în diverse zone ale orașului și a cerut remedierea urgentă a deficiențelor, oferind chiar și un termen limită care expiră luni, 10 februarie. ”Lucrările care se derulează acum în Petroșani, fie că vorbim de cele din cartierul Dimitrov, fie că vorbim de cele de pe strada Lunca sau de pe strada Cuza Vodă ori din celelalte zone, crează un disconfort major pentru cetățeni și, din punctul meu de vedere, nu sunt luate măsurile necesare astfel încât oamenii să nu aibă de suferit de pe urma execuției acestor lucrări pe care Apa Serv îl face. Am decis să-i somez în mod public să ia măsurile necesare astfel încât disconfortul generat de aceste lucrări să fie cât mai mic pentru cetățeni, să nu mai rămână noroi pe alei, să nu fie obstrucționată circulația sau lucrările să nu fie semnalizate corespunzător. Dacă nu se vor conforma, de luni vom începe să dăm și amenzi”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta se declară contrariat de faptul că, deși Primăria Petroșani nu are nici un fel de implicare în execuția acestui proiect de investiții, beneficiarul fiind Apa Serv iar autorizația de construcție fiind emisă de Consiliul județean Hunedoara, nemulțumirile cetățenilor sunt colectate de administrația locală. ”Din păcate, deși reclamațiile de la cetățeni vin la noi, practic, noi putem ce să facem mai nimic în această situație. Am căutat în toată legislația să vedem ce măsuri putem să luăm vis-a-vis de această situație și de disconfortul creat de lucrările pe care le face Apa Serv. Cert este că Primăria a asfaltat drumurile, a amenajat zonele verzi, iar cu aceste lucrări s-a distrus aproape tot. Puțini știu că autorizația și ordinul de începere a lucrărilor este dat de Consiliul Județean și de Apa Serv. Primăria nu a avut nicio implicare în această chestiune. Noi am spriinit și am ajutat atât cât s-a putut cu tot ceea ce era necesar, dar deja disconfortul creat și modul la care fac aceste lucrări nu mai poate fi tolerat”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

De cealaltă parte, reprezentanții companiei de apă de la Petroșani spun că problemele care sunt mai vizibile acum se datorează în mare parte condițiilor meteo, iar lucrările sunt supravegheate atât de către angajați ai Apa Serv, cât și de reprezentantul dirigintelui de șantier. ”Este un volum mare de lucrări și noi suntem de acord că există acest disconfort creat de condițiile inerente de șantier. Constructorul are însă obligația de a efectua lucrări nu doar pentru schimbarea rețelelor, ci și pentru readucerea terenului afectat, la starea inițială. Noi ne vom asigura că așa se va întâmpla, dar desigur, punctual mai apar situații care pot genera nemulțumire, însă noi am solicitat de fiecare dată atât cetățenilor din zonele respective, cât și altor autorități să ne semnaleze orice fel de problemă, astfel încât să putem interveni și remedia, pe cât posibil, toate neplăcerile cauzate locuitorilor”, a arătat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv.

Primarul din Petroșani consideră însă că reprezentanții companiei de apă au obligația de a acționa în așa fel încât problemele cauzate de aceste investiții, pe care de altfel le consideră necesare, să nu afecteze viața de zi cu zi a cetățenilor, așa cum pare să se întâmple tot mai des. Tiberiu Iacob Ridzi precizează că, pentru acest deziderat, nu va ezita să treacă la sancțiuni, dacă acestea se vor impune.