O nouă etapă în viața apreciatei asistente medicale Livia Stoenescu, de la Spitalul Municipal Vulcan

Home Stiri la zi O nouă etapă în viața apreciatei asistente medicale Livia Stoenescu, de la Spitalul Municipal Vulcan
O nouă etapă în viața apreciatei asistente medicale Livia Stoenescu, de la Spitalul Municipal Vulcan

Există oameni cărora profesia pe care și-au ales să o facă li se potrivește ca o mănușă. Tot așa cum există oameni de care, la vârsta pensionării, e greu să te desparți, e greu să accepți că de a doua zi nu-i vei mai regăsi la acel loc de muncă în care i-ai știut de o viață.

Un astfel de om este și doamna Livia Stoenescu, apreciat cadru medical al Spitalului Municipal din Vulcan. După nu mai puțin de 45 de ani și 6 luni în care a fost credincioasă jurământului lui Hipocrate și dedicată trup și suflet profesiei sale de asistent medical, Livia Stoenescu și-a sărbătorit, la finalul săptămânii trecute, nu doar aniversarea zilei de naștere, ci și momentul ieșirii la pensie. Nu doar întreaga echipă a secției de Radiologie de la Spitalul Municipal Vulcan, în frunte cu medicul șef dr. Dorin Teodorescu au ținut să o felicite pentru acest dublu eveniment, ci și întregul colectiv al Spitalului Municipal Vulcan, împreună cu managerul dr. Cătălin Popa. Acestora li s-au alăturat sute, poate mii de gânduri bune transmise acestui om excepțional, prieten devotat și asistent medical profesionist, din partea celor care, cel puțin odată în viață, au cunoscut-o, fie la Spital, fie în comunitatea Vulcanului.

”După 45 de ani și 6 luni, am încheiat un frumos capitol din viața mea. Alături de colegi și prieteni minunați, așa cum mi-a plăcut să trăiesc în tot acest timp. Le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat, fie ei doctori, cadre medicale, asistente, infirmiere sau pacienți. Sunt mulțumită că, în toți acești ani am putut să țin cont de ceea ce m-au învățat profesorii mei și anume că omul trebuie prețuit, mai ales atunci când vine la Spital, că trebuie întotdeauna să-i spui o vorbă bună, pentru că aceasta poate fi, de multe ori, mai mult decât un medicament, mai mult decât un tratament. Va urma acum o nouă etapă în viața mea, sper la fel de frumoasă”, s-a destăinuit asistenta medicală Livia Stoenescu.

De-a lungul carierei sale de aproape o jumătate de secol, Livia Stoenescu a lucrat, exclusiv la Spitalul din Vulcan, cu mulți oameni de excepție, de la doctorii Gheorghe Antonie, Constantin Constantinescu, Delia și Constantin Enescu, Radu Mârza, Rodica și Ionel Topârceanu sau tehnicienii Ilona și Stelian Mierloiu (cu toții de la secția de Stomatologie, în care a activat peste 26 de ani) și până la dr. Dorin Teodorescu și întreaga echipă a Secției de Radiologie (din care a făcut parte în ultimele două decenii).

Nu doar în viața profesională, ci și în viața personală, Livia Stoenescu se poate considera un om împlinit. Are o frumoasă familie, binecuvântată de copii și nepoți, împreună cu soțul său, Justin Stoenescu, binecunoscut la rândul său vulcănenilor, fie ca sportiv, ca dascăl, ca om politic local, dar mai ales ca bun și fidel prieten.

Cum mă bucur să fi fost și eu, de-a lungul timpului, nu doar un pacient al doamnei Stoenescu sau un elev al domnului Stoenescu ci, înainte de toate, amic al acestei familii de oameni de omenie, nu pot încheia aceste rânduri înainte de a le dori sănătate, fericire și viață lungă și frumoasă, așa cum o merită cu prisosință. La mulți ani, frumoși și fericiți !